Spor kulüplerine 11 milyon 210 bin TL yardım | Güney Gazetesi Mersin

Spor kulüplerine 11 milyon 210 bin TL yardım

Spor kulüplerine 11 milyon 210 bin TL yardım


Mersin’de  Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor kulüplerine sağlanan 11 milyon 210 bin TL’lik ayni ve nakdi yardımlar Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla teslim edildi.

Mersin Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu konferans salonunda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yapılan konuşmaların ardından Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ve Vali Ali Hamza Pehlivan toplam tutarı 11 milyon 210 bin TL olan ayni ve nakdi yardım malzemelerinin temsili çeklerini spor kulüplerinin temsilcilerine takdim edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca her yıl düzenli olarak yapılan Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım Töreni kapsamında bu sene; Mersin’deki 486 spor kulübünden Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporcu sayısı, katıldığı faaliyet ve branşları dikkate alınarak seçilmiş olan 316 faal spor kulübüne 7 milyon 710 bin TL nakdi yardım, 3 milyon 500 bin TL değerinde ayni yardım (spor sırt çantası, şort-tişört takımı, yağmurluk, antrenman yeleği) olmak üzere toplamda 11 milyon 210 bin TL yardım verildi. (Haber Merkezi)