Mecliste tartışma, CHP’li üyeler salonu terketti | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste tartışma, CHP’li üyeler salonu terketti

Toroslar Belediyesi Meclisi toplantısında CHP’li Hasan Özalp Önal, doğrudan teminleri sorunca tartışma çıktı.

Mecliste tartışma, CHP’li üyeler salonu terketti


 

ELVAN KONUK

MHP'li Başkan Atsız Afşın Yılmaz, “Toroslar’la ilgili mi konuşalım? Peki 2 hafta önce Kaşlı Mahallesi’nde itfaiyenin büyük ihmali neticesinde ölen 2 çocuğumuzu, 10 metre merdiven çıkarılmadığı için ölen iki çocuğumuzla ilgili söyleyecek bir şeyiniz yok mu?” dedi. CHP'li Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal ise “Ben size Toroslar’ın yok olan bütçesini, yok olan parasını soruyorum siz iki cansız beden üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorsunuz” ifadesini kullandı. Tartışma şiddetlenince CHP’li üyeler salonu terketti.

 

Toroslar Belediyesi Meclisi şiddetli tartışmalara sahne oldu. CHP’li Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, belediyenin doğrudan teminleri ile ilgili Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a soru sordu. Başkan Yılmaz’ın Toroslar’la ilgili mi konuşalım? Peki 2 hafta önce Kaşlı Mahallesi’nde itfaiyenin büyük ihmali neticesinde ölen 2 çocuğumuzu, 10 metre merdiven çıkarılmadığı için ölen iki çocuğumuzla ilgili söyleyecek bir şeyiniz yok mu? konuyla ilgilendiniz mi? bir şey söylediniz mi? vicdan biraz vicdan” ifadeleri tartışmayı ateşledi.

 

“TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYMADINIZ, YAPTIĞINIZ BİR TANE İŞ SÖYLEYİN”

 

Toroslar’ın bütçesinin yok olduğunu söyleyen Önal, “Yaptığınız gerçekten üzücü bir durum, çok küçük işler bunlar başkanım. 2 tane cansız bedenin üzerinden siyaset yapmak inanın sizi yerin dibine sokuyor. Üzülüyorum yani. Ben size doğrudan teminlerin miktarlarını soruyorum size Toroslar’ın yok olan bütçesini, yok olan parasını soruyorum siz bana harcanan iki cansız beden üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Taş taş üstüne koymadınız sayın başkanım, bana bir tane yapılan iş söyleyin. Hamit Tuna döneminde yapılan yerleri bile faaliyete geçiremiyorsunuz. 10 ay sonra bize verilmeyen belgelerin tamamını almış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SİZ ANLIK SİYASET YAPARSINIZ”

 

Başkan Yılmaz ise, “Çamur at izi kalsın, bir şey diyorsunuz arkasını getirmiyorsunuz. Siz anlık siyaset yaparsınız o cümleyi bitirirsiniz yenisine geçersiniz. Sizin işiniz gücünüz bina başka birşeyle uğraşmazsınız, pandemide depremde ulaştığımız binlerce insanı görmezsiniz. Ölen çocukları konuşmazsınız, siyaseti, partizanlığı bir kenara bırakın koskoca Mersin itfaiyesi ikinci kata çıkamadığı için biliyorsunuz değil mi? konuşamıyorsunuz.  Siyaseti siz yapıyorsunuz” diye konuştu

 Yılmaz’ın meclis üyelerine yönelik “siz PKK ile yan yana yürüyorsunuz” şeklindeki konuşmasının ardından bazı meclis üyeleri Hüdapar'ı hatırlatınca Yılmaz "Bizim Hüdapar'la ne ilgimiz var" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP’li meclis üyeleri salonu terketti.