“Gençler değiştirecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Gençler değiştirecek”

Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginde coşkulu bir topluluğa hitap etti.  “Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak 5 milyon 300 bin gencin otoriter yönetime son vererek dünyaya örnek olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işinin emeklilere Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye vermek olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar? Siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben” dedi.

“Gençler değiştirecek”


ABİDİN YAĞMUR/ELVAN KONUK


Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Millet Bahçesi yanındaki alanda Mersinlilere hitap etti.

 

“İLK OYUM SENİNDİR DEDE”

 

On binlerce yurttaş miting alanını tamamen doldururken gençlerin yoğunlukta olması dikkat çekti. Gençler “İlk oyum senin dede”, “LGS’yi kaldıracak mısınız?”, “Yağmurlu bir günde tanıdım seni. Üstünde winner ceketin yoktu ama kazanan sen olacaksın”, “Karanlığın sonunda güneş doğacak” yazılı pankartlar açtı.

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına “Mersin değişime hazır mısın” diyerek meydana soru sorarak başladı. 

Kılıçdaroğlu, alanı dolduranların hep bir ağızdan evet diye bağırması üzerine “Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız. Türkiye’ye umudu getireceğiz, Türkiye’ye bereketi ve huzuru getireceğiz. Ve sevincimizi büyün dünyayla paylaşacağız. Biz ülkemize demokrasiyi getirdik diye haykıracağız. Bütün dünya bunu duyacak” dedi.

 

 

 

“ONLAR GİBİ BEŞLİ ÇETEYE DEĞİL, HALKA DAĞITACAĞIM”

 

Cumhurbaşkanı seçildiğinde saraylarda da oturmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sizler gibi mütevazı yaşayacağım. Saraylarda gözüm yok, Gazi’nin Çankaya’sında oturacağım. İnsanları ayırdılar. Herkesin kimliği benim başım üstüne. Herkesin dini benim başım üstüne. Evde çocuk aç mı? Ben onla ilgileneceğim. 3-5 maaş, 10-15 yerden aylık alan olmayacak ben bunları bitireceğim. Söz verdim yapacağım. Emekliye de söz verdim Kurban Bayramı’nda emekli gidecek bankadan parasını çekecek 15 bin. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar? Siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben. Anneler ekonomik krizi en çok siz hissediyorsunuz mutfakta, pazarda siz görüyorsunuz. Anneler siz merak etmeyin beslenme çantalarını dolduracağız okulda beslenecekler. Ne yiyecek diye düşünmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız” diye konuştu.

 

“MERSİN ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ OLACAK”

 

Konuşmasında Mersin’e de değinen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler, size sadece benim değil, Türkiye’nin minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız, onların dertleriyle dertlendiniz, onların sorunlarını çözmek için oturdunuz çaba harcadınız. Dolayısıyla sadece ben değil, sadece Türkiye değil aslında dünyaya önemli bir dayanışma örneği de verdiniz. 350 bin kişi geldi burada sizlerle beraber yaşadı ve siz onların sorunlarını çözmek için onları kucakladınız. Mersin’i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentleri demiryollarıyla Mersin’e ve İskenderun’a bağlayacağız. Dolayısıyla fabrikada üreten sanayici fabrikasında üretiyorsa demiryolu ile Mersin’e veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik harcamalarını biz karşılayacağız. Böylece önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız. 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu yaklaşık 2,5 milyon azalacak. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olacak, bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Dolayısıyla Akdeniz havzası Türkiye’nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek. Türkiye’nin ürettiği Türkiye’nin kazandığı en güçlü merkez haline gelecek.”