Baharı müzikle karşıladılar | Güney Gazetesi Mersin

Baharı müzikle karşıladılar

2. Tarsus Müzik Günleri kapsamında ilk gün Selda Bağcan konserini alanlara sığmayan bir ilgiyle karşılayan Tarsuslular, önceki gün Şef Rustam Rahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası ve Solist  Gökhan Aybulus eşliğinde yapılan dinletiyle bir araya geldi. Tarsus’un en gözde mekânlarında yapılan Tarsus Müzik Günleri, Tarsus’u baharla taçlandırdı.

Baharı müzikle karşıladılar


Sanatın, kültürün kenti Tarsus’ta birbirinden güzel etkinlikleri Tarsuslu vatandaşlar ile buluşturan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geniş bir dinleyici yelpazesine hitap edecek şekilde oluşturulan programı ile kenti sanatla buluşturuyor.

Tarsus’ta Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda solisti, Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu ve Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülüne layık görülen, Gökhan Aybulus sahne aldı. Sanatçının seslendireceği J. S. Bach - Piano Concerto no. 1 in D minor BWV 1052,  eseri ve B. Britten - Simple Symphony adlı eserine Şef Rustam Rahmedov yönetimindeki Operata Oda Orkestrası eşlik etti.

 

“BU KALABALIKLARA HİTAP ETTİĞİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

2. Tarsus Müzik Günleri ile Tarsus’u sanatla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Tarsus Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Çapar “1 yıl dolmadan bu festivalin ikincisini tertiplediğimiz için ve bu kalabalıklara hitap ettiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Dün Atatürk Gösteri Merkezi’nde 24 bini bulan seyircilerimizde müzik günlerinin birinci günüdeydik. Bugün yine batı repertuvarını sizlerle bir araya getirmekten ötürü mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“BİZLER SANATLA, MÜZİKLE, DANSLA, TİYATROYLA İTİRAZLARIMIZI YÜKSEK SESLE YAPACAĞIZ”

 

Sanatla, müzikle baharı karşılayacaklarını ifade eden Çapar, “Bugün bu arkada gördüğümüz enstrümanlar doğaya ait sesleri taklit eden araçlar. Bir kemanla, bir piyona tuşuyla nasıl burada duyuyorsak, onların zaman zaman isyanlarına ortak oluyorsak. Bizde isyan ediyoruz. Bu salonlarda, bu meydanlarda, gösteri merkezlerinde bizler sanatla, müzikle, dansla, tiyatroyla itirazlarımızı yüksek sesle yapacağız. Bağıracağız, öfkeleneceğiz ve göreceğiz ki Kahramanmaraş’taki o molozların arasında bir şeyler temizleniyor, çiçekler açıyor. Çok yakın bir zamanda Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Adıyaman’da, Osmaniye’de, Malatya’da baharın geldiğini karşılayacağız.” diyerek meydanlarda, salonlarda baharın gelmesinin hep birlikte kutlanacağını belirtti. (Haber Merkezi)