Belediye yöneticilerine eğitim | Güney Gazetesi Mersin

Belediye yöneticilerine eğitim

Mersin Üniversitesi (MEÜ)  tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine Liderlik ve Karar Verme Teknikleri Eğitimi verildi.

Belediye yöneticilerine eğitim


MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 2023 yılına ait Hizmet İçi Eğitim Planları doğrultusunda eğitimler düzenlenmeye devam ediyor.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Muhammet Saygın ile Doç. Dr. Fatma İnce Çırak tarafından verildi. İki ayrı grup halinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları, şube müdürleri ve şeflerine yönelik gerçekleştirilen eğitimde; Liderlik-Yönetim Becerileri ve Yönetsel Yetkinlik, İnovasyon ve İmaj Yönetimi, Liderlik Kişisel Gelişimi, İş Simülasyonu, Veriye Dayalı Karar Alma, Değişim Liderliği, İş Hayatı ve Özgürlük, Öğrenilmiş Çaresizlik, Sürü Psikolojisi, Cam Tavan Sendromu, Örgütler Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?, Yönetimin Tanımı ve Özellikleri, Yöneticilerde Liderlik Özellikleri, Liderlik ve Türleri, Yönetici ve Lider Farkları, Kavramsal Bilgiler Farkındalık Süreci ile Girişim/Liderlik Süreci konularına yer verildi.

Eğitimler ile ilgili konuşan MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, "Mersin Üniversitesi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’ın destekleriyle, Üniversite şehir iş birliği ile ilgili faaliyetlerimize öncelik vermekteyiz. Bu kapsamda paydaşlarımızla yeni iş birliği protokolleri yapmakta ve bu iş birlikleri kapsamında yapılan görüşmelerde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda gereken tüm desteği vermekteyiz” dedi. (Haber Merkezi)