Kadınlardan dayanışma örneği | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlardan dayanışma örneği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği ve Kültür Vakfı’nda depremden etkilenen vatandaşların katıldığı bir buluşma etkinliği düzenlendi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, dernekte kadınlarla buluşarak onlarla sohbet etti, dertlerine ortak oldu.

Kadınlardan dayanışma örneği


Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, depremzede kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla fikir alışverişinde bulunup projeler ortaya koyabileceklerini ifade eden Seçer, “Sohbetler yapıp bunları derleyip sonra yine buluşup güzel bir projeye imza atabiliriz. Sizlere her türlü destek vereceğiz. Sizden gelen fikirler bizim için çok önemli. Kadınlar çok önemli. Bir ışık lazım, bir köprü lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ve Mersinden Kadın Kooperatifi olarak biz size köprü olacağız ve bu da sizlerden gelen fikirlerle çok zenginleşecek” dedi.

Deprem bölgesinde, depremden etkilenen kadınların sorunlarının çok fazla olduğunu ve bu sorunların bir noktada birleştiğini belirten Seçer, “Bu sorunların çözümleri için yerel yönetimler, STK’lar, kurum ve kuruluşlar destek veriyor ancak köklü bir çözüm için yetersiz kalıyor” diyerek, sorunların köklü çözümü için ivedilikle devlet politikaları geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)