“İşsizlik de had safhada kalifiye eleman sıkıntısı da” | Güney Gazetesi Mersin

“İşsizlik de had safhada kalifiye eleman sıkıntısı da”

‘İnsan Kaynakları Çalıştayı’na katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de, Türkiye ortalamasının bir tık üzerinde işsizlik olduğunu söyledi. Seçer, “Bu rakamlarında hem Türkiye’de hem bölgede gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum kayıt dışılıktan dolayı. Bir belediye başkanı olarak gördüğüm şu; işsizlik had safhada fakat kalifiye eleman sıkıntısı da had safhada. Böyle bir paradoksal durum söz konusu” dedi.

“İşsizlik de had safhada kalifiye eleman sıkıntısı da”


Mersin Büyükşehir Başkan Vahap Seçer Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi koordinesinde ‘Gelecek Mersin’ mottosu ile gerçekleştirilen ‘İnsan Kaynakları Çalıştayı’na katıldı. Kamu kuruluşları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve kurumsal özel sektör firmalardan çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştayda konuşan Başkan Seçer ortak amacın Mersin’in geleceği olduğuna dikkat çekerek “Amacımız Mersin, Mersin'in geleceği, ekonomisi, gençliği ve yarınları” dedi.

 

“KAYIT DIŞILIK ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ”

 

Mersin’in nüfusu hızla artan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Seçer, nüfusunun resmi rakamlara göre 1 milyon 900 bin ancak fiiliyatta 2 milyon 600 bin olduğunu söyledi. Bu durumun işin hizmet ve yatırım boyutu olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Ama istihdamı, gençlerin geleceğini, toplumun geleceğini etkileyen de bir durumdur. Siz bana Mersin’de işsizlik oranı sağlık bir şekilde verebilir misiniz ya da istihdam oranını, işgücü oranını? Veremezsiniz, çünkü kayıt dışılık almış başını gitmiş. Bunlar realite” diye konuştu.

 

“MERSİN’DE İŞSİZLİK KONUSUNDA EN AZ ŞİKAYET EDİLEN KENT HALİNE GELECEK İMKANLAR VAR”

 

Mersin’in Türkiye’deki vergi sırasında 5. , 6. sıralarda olduğunu fakat yoksullukta çok üst düzeylerde olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Görülmeyen bir zenginlik de var Mersin’de. Ama muazzam bir yoksulluk da var. Uçurum son derece fazla. Mersin’de işsizlik konusunda en az şikayet edilen kent haline gelecek imkanlar var. Bacasız fabrikalar var. Bir tanesi turizm, bir tanesi tarım. Tarım memleketiyiz ama turizm memleketi değiliz. Mersin deyince anketlerde de bu çıkıyor. Turizm kenti diyor. Yatak sayına bak, komşu il ile senin aranda fersah fersah fark var. Bu sektörlerin canlandırılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları çözmek burada yapılan çalıştaylarla ortaya çıkacak. Bir bütün halinde düşünmek lazım. Merkezi hükümetten yerel yönetimine, üniversitelerden, STK’lara kadar birçok yapının, kurum ve kuruluşun iş birliğiyle çözülecek konular” dedi. (Haber Merkezi)