“Kuraklığa karşı önlem alıyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kuraklığa karşı önlem alıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı harita bilgisine göre, Mersin’in ‘çok şiddetli kuraklık’ kategorisine geçmesi üzerine suyun hayati önemine ve su tasarrufuna bir kez daha dikkat çekti.

“Kuraklığa karşı önlem alıyoruz”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, çalışmalarını sürdüren MESKİ, kuraklığa karşı ciddi önlemler almaya devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, “Ülkemizin su kaynakları tükenebilir olduğundan, bu kaynakların bilinçli ve tasarruflu kullanımı son derece önemli. Genel Müdürlüğümüzde son teknolojiyi kullanarak suyu kaynağından alıp, son noktasına kadar takip edebiliyoruz. SCADA ile kayıp-kaçakların ve su arızalarının önüne geçiyor, böylelikle sularımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Tüm ilçelerde gerçekleştirilen eğitimlerle önce öğrencilere, sonra da ailelerine ulaşarak, tasarruf bilincinin kazanılmasına da katkı sunduklarını sözlerine ekleyen Korkmaz, “Vatandaşlarımızın günlük hayatta yapacağı tasarruf uygulamaları ile su kaynakları korunarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilir. Toplum genelinde yapılacak tasarruf uygulamaları, kaynaktan çekilen su miktarının düşmesini sağlayarak, mevcut suyu korumak için zaman kazandırabilir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)