İlaç gibi galibiyet: 1-0 | Güney Gazetesi Mersin

İlaç gibi galibiyet: 1-0

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Yeni Mersin İdman Yurdu, 32. Hafta karşılaşmasında Karşıyaka’yı 1-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Yeni MİY, yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor’un da kaybetmediği haftada kazanarak aradaki 2 puan farkı korudu.

İlaç gibi galibiyet: 1-0


HASAN KÜÇÜK

 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, TFF 3. Lig 32. Hafta karşılaşmasında Karşıya'yı evinde 1-0 yenerek ligin bitmesine 2 hafta kala kritik bir galibiyet aldı. Geçen hafta Eskişehirspor’a 2-1 mağlup olarak Belediye Kütahyaspor ile arasındaki puan farkını 2’ye düşüren kırmızı lacivertli ekibimiz yakın takipçilerinin kazandığı haftada kaybetmeyerek 2 puan farkı korudu. Yeni MİY, normal sezonun bitmesine 2 hafta kala 64 puanla liderliğini sürdürürken Belediye Kütahyaspor 62 puanla 2., 52 Orduspor ise 61 puanla 3. sırada yer aldı.   

Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya kırmızı lacivertli ekip, Sertaç Güzel, İbrahim Konuksever, Ömer Alper Tatlısu, Yusuf Yıldırım, Ömer Önder, Taygun Vurgun, Aziz Aksoy, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış ve Tunç Murat Behram 11’i ile başladı.  İki takımda temkinli olduğu karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Kaleleri bulan etkili topların olmadığı ilk 45 dakika golsüz sona erdi; 0-0.

 

TEK GOL 2. YARIDA GELDİ

Mersin İdman Yurdu’nda 46. dakikada Kaan Miray Bağış’ın yerine Umut Aydın oyuna girdi.  İkinci yarıya hızlı ve etkili başlayan kırmızı lacivertliler aradığı golü 51. dakikada buldu. Umut Aydın’ın sağ taraftar açtığı ortada top Karşıyaka ceza sahası içindeki rakip futbolcudan sekti. Daha sonra topa etkili bir vuruş yapan Ömer Önder takımını öne geçiren golü attı. 1-0. Golden sonra arayı açmak için etkili oyununu sürdüren kırmızı lacivertli ekibimiz geliştirdiği ataklardan yararlanamadı. 78. Dakikada Tunç Murat Behram’ın yerine Metin Yüksel, 85 dakikada ise Ömer Alper Tatlusu’nun yerine Özkan Zileli, Onur Erdem Beytaş’ın yerine ise Furkan Güneş’i dahil eden Ersin Aka bu değişikliklerden sonuç alamayınca karşılaşma MİY’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.