“Saldırılar bizi yıldıramaz <br>Seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Saldırılar bizi yıldıramaz
Seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında partilerine yönelik saldırılar hakkında basın açıklaması yaptı. Yeşil Sol Parti Mersin İl Binasında yapılan açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, “Tüm bu saldırılara rağmen seçim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Halkımız 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı verecektir” dedi.

“Saldırılar bizi yıldıramaz <br>Seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz”


ZELİHA ÖZİPEK

 

Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, Yeşil Sol Parti’nin Tarsus seçim çalışmalarında MHP’li gruplar tarafından anons aracına bıçaklı ve sopalı saldırılar gerçekleştiğini belirtti.

Saldırıları kınadıklarını ifade eden Acar, “Geçtiğimiz hafta Mezitli ilçemiz Viranşehir sahilinde bir saldırganın yöneticilerimize karşı gerçekleştirdiği provokasyona karşı halkımıza sağduyuya davet etmiş ve bu tür provokasyonların gelişeceğini öngörmüştük.  Akabinde Çay Mahallesi Bekirde Yolu’nda stant çalışması yürüten HÜDA-PAR’lıların yaşadığı olay partimizle ilişkilendirilerek, provokasyon üretilmeye çalışılmıştır. Biz o gün de bugün de aynı şeyi savunuyoruz. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Halkımızı şiddete sürükleyenlerin karşısında yılmadan duracağız. Dün öğle saatlerinde Tarsus ilçemizde seçim çalışmaları yürüten anons aracımızdaki arkadaşlarımıza MHP’li ırkçı bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı faşist bir saldırı gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızın sağduyusuna rağmen, ırkçı grubun saldırısı kesilmedi ve 5 arkadaşımız yaralandı. Ayrıca; aynı gün Erzurum’da da Ekrem İmamoğlu ve CHP tabanına taşlı saldırı yapıldı. Halklara yönelik bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır” dedi.

Tüm saldırılara rağmen seçim çalışmalarına devam edeceklerini belirten Acar, “Mersin başta olmak üzere tüm Türkiye’nin barış ve huzuruna halel getirmeye çalışanlara bu halk 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı verecektir.  Tüm halklara sesleniyoruz, Provokasyonlara gelmeyelim. Seçim çalışmasında kaos yaratmaya çalışanlara asla müsaade etmeyelim ve bu iktidarı el birliği ile gönderelim” diye konuştu.