Mersin’de depremzedeler için gösteri maçı düzenlenecek | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de depremzedeler için gösteri maçı düzenlenecek

Mersin’de depremzedeler için gösteri maçı düzenlenecek


HASAN KÜÇÜK

Yaşanılan deprem felaketi sonrası ligden çekilen Hatayspor’un gelecek sezon maçlarını oynayacağı Mersin Stadyumu’nda Çarşamba günü futbolcular, sanatçılar ve depremzede çocukların katılımı ile 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' düzenlenecek.

Deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Sports’un ana paydaşlığında başlatılan “Omuza Omuza Yardım ve Dayanışma Kampanyası” özel etkinliklerle sürüyor. Bu kapsamda deprem felaketi sebebiyle ligden çekilmek zorunda kalan Hatayspor’un gelecek sezon maçlarını oynayacağı Mersin Stadyumu, Çarşamba günü 'TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı' organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Binlerce futbolsever, çok sayıda futbolcu, sanatçı ile depremzede çocukların katılımı ile saat 17.00’de başlayacak anlamlı karşılaşmanın biletleri ücretsiz olacak. Özel maçta; 25 depremzede çocuk futbolcular ve sanatçılar iki takım halinde 20’şer dakikalık iki devre üzerinden sahaya çıkacak.

 

ÜNLÜ FUTBOLCULAR VE SANATÇILAR KATILACAK

Düzenlenen yardım organizasyonuna takımların teknik direktörlüğünü Volkan Demirel, Arda Turan ve Vincenzo Montella yapacak.  Maçı FIFA kokartlı eski hakem olarak Cüneyt Çakır yönetecek.  TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eski Milli Futbolcu Hamit Altıntop, eski futbolculardan Hakan Ünsal, Faruk Atalay, Yattara, Sabri Sarıoğlu, Volkan Arslan, Oğuz Çetin, Uğur İnceman, Orhan Şam ile futbol kariyerine aktif olarak devam eden oyunculardan  Samet Akaydın ve İrfancan Eğribayat, Gökhan İnler, Henry Onyekuru, Youness Belhanda , Umut Nayir, Erce Kardeşler katılacak. Organizasyonda Alişan, Ferhat Göçer gibi birçok ünlü sanatçıda forma giyecek. Maç sonundaki kupa töreninin ardından konser düzenlenecek.