Yeni MİY’de galibiyet sevinci yaşanıyor<br>“İyi mücadele ettik kazandık” | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY’de galibiyet sevinci yaşanıyor
“İyi mücadele ettik kazandık”

Yeni MİY’de galibiyet sevinci yaşanıyor<br>“İyi mücadele ettik kazandık”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Karşıyaka maçında alınan 1-0’lık galibiyetin sevinci yaşanıyor. Ligin bitmesine 2 hafta kala yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor’un da kaybetmediği haftada kazanarak puanını 64’e çıkaran ve aradaki 2 puan farkı koruyan Yeni Mersin İdman haftaya salı günü deplasmanda karşılaşacağı 1954 Kelkit Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Şampiyonluk yolunda ligin boyunun bu kadar kısaldığı bir durumda önemli rakiplerinden Karşıyaka gibi büyük bir camia karşısında içerde iyi bir futbol iyi bir mücadele sonunda bir çok pozisyonada girerek 1-0’lık bir skorla kazandıklarını söyledi. Önemli olanın kazanmak olduğunu ifade eden Aka, “Çünkü bundan sonra son iki maçımız kaldı. Artık bizim için iyi futbol iyi mücadele bunların dışında önemli olanın sonuç olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“GALİBİYETLE DÖNERSEK BELKİ ŞAMPİYONUZ”

Haftaya Salı günü çok zorlu bir Kelkit deplasmanına gideceklerini anlatan Aka, “Onlarda düşmemek için mücadele ediyorlar. Biz oradan galibiyetle dönmemiz durumunda belki de şampiyonluğumuz garantilenecek. O yüzden çok önemli bir hafta. İyi çalışacağız ve bu maçtan iyi döneceğimizi düşünüyorum” dedi.

Karşıyaka maçında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür eden Aka şunları söyledi:  “Özellikle taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayı olarak en çok geldikleri maçtı ama inanılmaz bizi coşturdular. Bize inanılmaz destek verdiler. Başta şeytanlar grubu olmak üzere stada gelen tüm taraftarlara teşekkür ederim.”