“Mersinlilerin size yakın olması için koruma ordunuzdan uzaklaşın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersinlilerin size yakın olması için koruma ordunuzdan uzaklaşın”

CHP Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır’ın, korumaları eşliğinde gezmesi eleştirileri üzerine AKP Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, “Mersinli kardeşlerimiz bizlere her gördüğü yerde yakın ilgi gösteriyorsa, her gördüğü yerde destek mesajları veriyorsa ne yapalım Sayın Ali Mahir, vatandaşlarımızla aramıza mesafe mi koyalım?” dedi. Başarır ise bu paylaşıma cevap olarak, “Sayın Nebati, sen yine konuyu ekonomiden anladığın gibi anlamışsın. Mersinli kardeşlerimizin sizlere yakın ilgi göstermesi için öncelikle koruma ordunuzdan uzaklaşmanız gerekecek” ifadelerini kullandı.

“Mersinlilerin size yakın olması için koruma ordunuzdan uzaklaşın”


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır, AKP’den Mersin Milletvekilli adayı gösterilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiyle sabah sporunda karşılaşmıştı.

Başarır, çevresindeki korumalar ile yürüyüş yapan Nebati’yi paylaşarak “Nureddin Nebati ve beraberindeki heyet ile sabah sporunda karşılaştık. Madem ki Mersin’de yalnız başınıza sokağa çıkacak cesaretiniz yoktu neden aday oldunuz? Allah hiçbir siyasetçiyi yalnız başına halkın içine çıkamayacak duruma getirmesin!” ifadesini kullanmıştı.

Bakan Nebati, Başarır’ın bu paylaşımının ardından “Mersinli kardeşlerimiz bizlere her gördüğü yerde yakın ilgi gösteriyorsa, her gördüğü yerde destek mesajları veriyorsa ne yapalım Sayın Ali Mahir, vatandaşlarımızla aramıza mesafe mi koyalım? Kaldı ki bu yeni bir şey de değil. Bizler 21 yıldan bu yana zaten hep vatandaşlarımızla yan yana ve omuz omuza yürümeye devam ediyoruz. Video çekmeye fırsat bulduğunuza göre anlaşılan siz yine boşta kalmışsınız” şeklinde paylaşım yaptı.

İki siyasetçinin sosyal medyadan devam eden göndermeleri devam ederken Ali Mahir Başarır, Bakan Nebati’nin videosunu tekrar paylaşarak Nebati’nin çevresindeki korumaları ve basın mensuplarını işaretledi. Başarır, videolu paylaşımına açıklama olarak şunları yazdı:

“Sayın Nebati, sen yine konuyu ekonomiden anladığın gibi anlamışsın. Mersinli kardeşlerimizin sizlere yakın ilgi göstermesi için öncelikle koruma ordunuzdan uzaklaşmanız gerekecek. Vatandaşlarımızla aranıza koyduğunuz mesafeyi de böylelikle göstermiş olalım. Yan yana…”