Akyürek OSB başkanlığına aday | Güney Gazetesi Mersin

Akyürek OSB başkanlığına aday

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıklayan AKY Techology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, projelerini paylaştı. Akyürek, gıda, giyim, ulaşım, kargo ve konaklama gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tamamıyla iş birliği yapacaklarını söyledi.

Akyürek OSB başkanlığına aday


MAYSA DERYAYEVA


Yönetime geldiklerinde şeffaf şekilde çalışacaklarını ifade eden Akyürek, bölgedeki modern fabrikaları 12 ay kullanılabilecek şekilde fuar alanına çevireceklerini belirtti.

Akyürek, “Bir uluslararası kargo firmalarına yer tahsisini kuracağımız alanlarda yerleri bedelsiz vereceğiz. Kariyer.net gibi dijital iş bulma platformları ile genel anlaşmalar yapacağız. Gıda, giyim, telekomünikasyon, ulaşım, kargo, konaklama ve bunun gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tamamıyla OSB iş birliği yapacak. Can yoldaşımız olan hayvanların barınma ve kısırlaştırma çalışmalarını yürüteceğiz. Her bölgeye bir kreş kurularak çalışan ebeveynlerimizin destekleyeceğiz. İş akışının desteklenmesi, hızlandırılması adına ihtiyaç duyulan noter, banka ve kargo firmalarının bölgemizde yer almasını sağlayacağız. Bölgedeki modern fabrikayı 12 ay kullanılacak bir fuar alanına dönüştürerek en son teknolojilerin takip edildiği bir alan haline getireceğiz. Mevcut makineleri satın almayacağız. Mevcut makinelerin çürümesine izin vermeyeceğiz. Hazırlanmasına izin vermeyeceğiz. Yok olmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

“19 SENEDİR AYNI İSİM YÖNETİYOR”

 

Mevcut yönetim hakkında konuşan Akyürek, “Şahsım ve sanayici dostlarımla birlikte öncelikle sizinle OSB de tespit ettiğimiz eksikleri ve yanlış uygulamaları paylaşmak istiyoruz. Bugüne kadarki yönetimi herkes tebrik etmiş, teşekkür etmiş ama kimse yaptıklarını eleştirmemiş. 14 yıl başkanlık, 5 yıl da başkan vekilliği olmak üzere toplam 19 yıl tüm sanayicilerin hizmet ettiği bir kurumun başında kalarak 19 sene hiç eleştirilmemeye hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünerek böyle bir toplantı organize ettik. Organizelerin oluşumu sanayicilerin talebi doğrultusunda kendiliğinden olur. Hiç kimse bize arsa getirerek lütuf yapamaz. Yurt dışından talepler ve sanayicilerin ihtiyaçları olur. Sanayiciler yer arar Mersin’in imar sorunlarından dolayı mecburen yerler sanayi sitelerine kayar ve sanayi sitelerinde büyümeye başlarız.  Organizemizin içerisindeki yolu yaptığı için hiçbir zaman teşekkür almamalı. Yani birilerinin bize yapmadıklarının ne kadar fazla olduğunun bilirsek o zaman bir başkanın değerini ya da durumunu görürüz. Bugün seçimi bir maç gibi düşünün. Bir maça çıkarken rakibimizi öncelikle tebrik ederiz. Onların hepsi bizim çok değerli büyüklerimiz, ağabeylerimiz. Mersin için iyisiyle kötüsüyle 19 sene hizmet veriyor. Kavga vesaire hiçbir şeyi aklımızın ucundan bile geçmiyor” dedi.