“Sarayın penceresinden Mersin’i göremezler” | Güney Gazetesi Mersin

“Sarayın penceresinden Mersin’i göremezler”

Yeşil Sol Partinin Mersin mitingine katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP ve MHP’nin olduğu yerde adaletsizlik olduğunu belirterek “Onlar sarayda yaşadıkları için ülkede sefalet var mı, açlık var mı, yoksulluk var mı bilmezler. Mersin halkının neler yaşadığını bilmezler. Çünkü onlar sarayın pencerelerinden Türkiye’yi toz pembe görüyorlar. Sarayın penceresinden Mersin halkının soğan alamadığını, patates alamadığını göremezler ve bilemezler. Size söz veriyoruz. Onları soğanla ve patatesle göndereceğiz” dedi.

“Sarayın penceresinden Mersin’i göremezler”


ABİDİN YAĞMUR


Yeşil Sol Partinin Mersin mitingi, Millet Bahçesi yanındaki alanda gerçekleşti. Mitinge sıcak havaya rağmen binlerce yurttaş katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da mitinge katılarak bir konuşma yaptı. Buldan, “Hep birlikte 3 gün sonra Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Yeşil Sol’un tarihini yazacağız. Ve güçlü bir şekilde parlamentoya gireceğiz” dedi.

 

“BARIŞIN VE HUZURUN TEMİNATI YEŞİL SOL”

 

Miting alanını dolduran yurttaşlara teşekkür eden Buldan, “Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülsüzlüğün görüntüsüdür. Türkiye halklarının bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun görüntüsüdür. Bu topraklarda yeni bir hikâyenin yazılacağının görüntüsüdür.  Yeşil Sol bu ülkede demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve huzurun teminatıdır. Mersin halkı bunu bir kez daha gösterdi. Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada barış, demokrasi, kardeşlik, huzur vardır, ortak bir yaşam vardır. Ama şunu da bilin ki AKP ve MHP neredeyse orada yalan vardır, haksızlık vardır. Nerede adaletsizlik varsa orada AKP ve MHP vardır. Nerede bir yalan varsa orada AKP ve MHP vardır” ifadelerini kullandı.

 

 

“PATATES SOĞANLA GÖNDERECEĞİZ”

 

AKP ve MHP’nin olduğu yerde adaletsizlik olduğunu belirten Buldan, “Onlar sarayda yaşadıkları için bu ülkede yaşayan halkımızın neler yaşadığını bilmezler. Ülkede sefalet var mı, açlık var mı, yoksulluk var mı, bunu bilmezler. Mersin halkının neler yaşadığını bilmezler. Çünkü onları sarayın pencerelerinden Türkiye’yi toz pembe görüyorlar. Sarayın penceresinden Mersin halkının soğan alamadığını, patates alamadığını göremezler ve bilemezler. Size söz veriyoruz. Onları soğanla ve patatesle göndereceğiz. Halk geçim derdinde ama bunlar yerli ve milli otomobil diyor, uzaya çıkacak yerli astronot diyor. Size söz 14 Mayıs’ta hepsini uzaya göndereceğiz” dedi.

 

İLK KEZ OY KULLANACAKLARA ÇAĞRI

 

Konuşmasında ilk kez oy kullanacak gençlere de seslenen Buldan,  “İlk oy çok kıymetlidir ve çok anlamlıdır. İlk oylar mutlaka Yeşil ve Sol’a verilmelidir. En az 100 vekille parlamentoya girmeye hazırlanıyoruz. Bunun en az dördünün Mersin’den olmasını istiyoruz. Mersin’den 4 parlamenteri göndermeye hazır mısınız? Burada 2 vekil arkadaşımız vardı. İkisi de sizin sesiniz oldu. Ama bu seçimde 2 milletvekili değil 4 milletvekili Mersin’den parlamentoya gitmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Demirtaş: “Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na”

 

Edirne Cezaevinde yatan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da Yeşil Sol Partinin Mersin mitingine katıldı.

Konuşmasına, “Sizlere Edirne’den Selahattin’in selamlarını getirdim” diyerek başlayan Başak Demirtaş, “Köyleriniz boşaltıldı diye buraya göç ettiniz ama burada da acılarınız bitmedi. Yaşadığınız haksızlıklar bitmedi. Çekmediğiniz eziyet kalmadı. Hala zindanlarında binlerce Kürt genci var. Belediyelerimizde hala kayyumlar var. İnsanlarımız hala aç, işsiz, yoksul. Müslüman hırsız olmaz. İslam her şeyden önce adalettir, güzel ahlaktır. Ama bunların yaptıklarının, söylediklerinin İslamla alakası yoktur. İşte bu din tüccarlarına artık inanmayalım, kanmayalım. Kürt halkının her bir ferdini Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum. Gelin birlikte olalım” dedi.

Başak Demirtaş, alanı dolduranlara “Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na” diye seslendi. Başak Demirtaş ayrıca, Selahattin Demirtaş’ın, Yeşil Sol’a ve Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı yaptığı ses kaydını da alanda bulunanlara dinletti.

Miting sırasında alanı dolduranlar sık sık “Selo’ya özgürlük” sloganı attı.

 

 

Gündem hayat pahalılığı

 

Yeşil Sol Partinin Mersin mitingine Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni partilerin temsilcileri de katıldı. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, mitinge katılanları selamlayarak “Birlikte mücadele edip birlikte kazanacağımıza inanıyoruz. 14 Mayıs’ta bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na diyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in de gündeminde deprem, ekonomik kriz ve hayat pahalılığı vardı.

Akdeniz, “Bu bölge çok göç aldı. Deprem bölgesinden çok göç aldı. Bu deprem suçlarını unutacağımızı sanıyorlar. Hepsinin hesabını tek tek soracağız. Yıkılan binalar var, yıkılmak üzere olan binalar var. Onların üzerine utanmadan tek adamın afişlerini asmışlar. Sizin o çürümüş düzenini biz 14 Mayıs’ta göndereceğiz” dedi.

 

“BEN DE ASGARİ ÜCRETLİYİM”

 

Akdeniz, “Büro Emekçileri Sendikasının araştırmasına göre yoksulluk sınırı 39 bin lira, açlık sınırı 12 bin lira. Asgari ücret 8 bin 500 lira. İçinizde 39 bin alan var mı? 12 bin alan var mı? Valla ben de sizin gibi asgari ücretliyim. Sizin gibi 8 bin 500 lira alıyorum. Bunları göndermeye var mısınız? Emeğin ve özgürlüğün kapısını açıyoruz arkadaşlar. Hep beraber açıyoruz” ifadelerini kullandı.