İşçilerin mücadelesi kazanımla sonuçlandı | Güney Gazetesi Mersin

İşçilerin mücadelesi kazanımla sonuçlandı

Düşük ücret dayatmasına tepki gösteren Soda Kromsan işçileri grev kararı almıştı. İşveren ile işçi sendikası arasında yapılan son dakika görüşmeleri sonucunda işçilerin talepleri kabul edildi, grev süreci başlamadan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İşçilerin mücadelesi kazanımla sonuçlandı


 

 

ELVAN KONUK

Soda işçileri bir süredir düşük ücret dayatmasına karşı mücadele ediyordu. TİS sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Petrol-İş Sendikası, 12 Mayıs’ta başlamak üzere grev kararı almıştı.

Konuyla ilgili Petrol-İş Şube Başkanı Erdem İyim, “Dokuz toplantı yaptık. Saat ücretlerimiz 52 lira, gelinen nokta 58 lira. Yani yüzde 11 zam. Geçen sene enflasyon yüzde 65’ti, şimdi Şişecam enflasyonu da vermeyecek? En son yukarıdaki gayrı resmi sözlere göre gelinen nokta 78 lira. Bu da yüzde 50, yine enflasyon oranı yok. Siz bize şirket insani yönünü gösterecek demediniz mi? Şişecam işçisi Şişecam’ı bu hale getirmek için elinden geleni yaptı. Beyaz yakaya yüzde 270 zam yapıyorsunuz. Bu teklifle bu sözleşme bitmez. Nereye kadar giderse gitsin. Ev araba parası peşinde değiliz. Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Burada parmağı, kolu, ayakları kopanlar gördük. Bunun karşılığı bu mu olacak?” şeklinde konuşmuştu.

Soda işçileri haklarının verilmemesi halinde 12 Mayıs tarihinde greve gideceklerini açıklamıştı. Grev kararına saatler hala Şişecam Grubuna bağlı Soda-Kromsan Fabrikaları ve Tuz işletmesinde TİS İmzalandı.

Kararı duyuran Petrol- İş Mersin Şubesi “Şubemize bağlı Soda, Kromsan ve Tuz İşletmesi işyerlerinin devam eden Toplu İş Sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı. Süreç hakkında üyelerimize bilgi verildi. İmzalanan Toplu iş sözleşmesinin üyelerimize ve örgütümüze hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.