“Seçime katılım yüksekti” | Güney Gazetesi Mersin

“Seçime katılım yüksekti”

Mersin Seçim Güvenliği Platformu Sözcüsü Mahmut Sümbül, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini gazetemize değerlendirdi. Sümbül, seçim öncesinde ve seçim esansında bazı üzücü olayların yaşandığını ancak genel olarak seçimin sağduyulu ve yüksek katılımla geçtiğini söyledi. Sümbül, seçimin ikinci tura kalması halinde platform olarak çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

“Seçime katılım yüksekti”


MAYSA DERYAYEVA


Mersin’de seçim öncesinde yaşanan olaylara değinen Mersin Seçim Güvenliği Platformu Sözcüsü Mahmut Sümbül, yaşanan bazı olayları basınla paylaştıklarını ve gerekli tutanakların tutulduğunu söyledi.

 

“PROVAKASYON YARATMAK İSTEYENLER OLDU”

 

Gülnar’da bir seçmenin sahtekarlık yaptığını ve Tarsus’ta üç gencin bıçaklandığını ifade eden Sümbül, “Seçim güvenliği açısından Mersin’de seçimden hemen önce meydana gelen gelişmeler oldukça kaygı vericiydi. Bu gelişmelerin önemli kısmının basınla paylaştık. En son Tarsus’ta üç gencin bıçaklanmasıyla sonuçlanan proaktif eylemler bizi kaygılandırdı. Yine oy kullanma esasında çok önemli problemler yaşandı. Sandıkta oy kullanmada tutalım çeşitli sahtekârlık yaşandı. Gülnar’da yaşanan olay bunun tipik örneklerden birisidir. Döküm sırasında seçilmiş olan Akdeniz Belediye Başkanı tarafından okullara girilirken yaratılan provakasyon, silahlarla okullara girme, kullandığı dil ve üslupla seçilmişe hiç yakışmayan bir tutum içerisinde olması ve sonrasında Adliyede yarattığı gerginlik üzücüydü” dedi.

 

 

 

 

“İKİNCİ TUR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Vatandaşların sağduyulu bir şekilde sandığa gidip oylarını kullandığını belirten Sümbül, “Seçim yapılan yerler engelli vatandaşlara uygun olarak uygulanmaması, okul önlerinde parti arabalarının olması ve bu duruma herhangi bir işlem yapılmaması önemli aymazlık. Mersin genelinde sağduyulu, yoğun katılımın olduğu ve en çok gençlerin ve kadınların katılımın yüksek olduğu bir süreç yaşadık. Sonuçların tüm halkımıza güzel yarın getirmesini diliyorum.  Seçimin ikinci tura kalması durumda biz Mersin Seçim Güvenliği Platformu olarak hazırlıklarımız yapacağız. Kısa süre sonra seçim yaşananları raporlayıp paylaşacağız” ifadelerini kullandı.