Mezitli Mercanlar’da hedef 2. Lig | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli Mercanlar’da hedef 2. Lig

Kadınlar 3. Liginde mücadele eden Mezitli Mercanlarspor 8 maçta 7 galibiyet elde ederek normal sezonu 21 puan ile lider tamamladı

Mezitli Mercanlar’da hedef 2. Lig


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Futbol 3. Lig 12. Grupta mücadele eden Mezitli Mercanlarspor 8 maçta 7 galibiyet alarak normal sezonu 21 puanla lider tamamladı. Mezitli Mercanlarspor 2. Lige çıkmak için grubu 2. sırada tamamlayan Mersin’in diğer takımı Mersin Camspor ile birlikte play-off maçlarına katılacak.

Kadınlar Futbol 3. Ligi 12. Grupta mücadele eden Mezitli Mercanlarspor bu sezon elde ettiği başarısı ile göz doldurdu. Demirspor’un lisanslı oyuncusu Songül Ece Altınöz’ün deprem felaketi sonrası takımın başına geçmesi ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile fırtına gibi esen Mercanlarspor oynadığı 8 maçta 7 galibiyet 1 mağlubiyet aldı. 28 gol atarak kalesinde 8 gol gören Mercanlarspor’un kızları 21 puanla grubunu lider tamamlayarak 2. Lige çıkmak için play-off maçlarına katılacak. Mezitli Mercanlar Kadın Futbol Takımının lisanslı oyunculuğunun yanında antrenörlüğünü de yapan Songül Ece Altınöz, kendisinin aktif olarak Demirspor’da görev alırken deprem felaketi nedeniyle oradan ayrılıp Mersin’e geldiğini söyledi. Mercanlarspor ile yola çıktıklarını ifade eden Altınöz, “Toroslar Halk Eğitim Merkezi’ne yaptığımız kurs başvurusunun kabulü sonrası bize destek sundular. Bu destek sonrası sezona başladık” dedi.

 

“KIZLARIMIN ELİNE AYAĞINA SAĞLIK”

8 maçta 7 galibiyet alarak 28 gol atıp 8 gol yiyerek normal sezonu 21 puanla lider tamamladıklarını hatırlatan Altınöz, “2. Lig için play-off oynayacağız. Yola çıktığımızda hedefimiz 8’de 8 idi. Fakat kadromuzdaki 1 oyuncumuzun sakatlığı ve 4 oyuncumuzun bazı sorunlar sonrası kadro dışı kalması  nedeniyle son maçta Mersin Camspor karşısında 4-2 mağlup olduk. Normalde ilk maçta 9-1 galip gelmiştik. Takımımızın iskelet kadrosundaki 5 oyuncumun eksik olması  böyle bir skora sebep oldu. 8’de 7 galibiyet te iyi bir başarı. Kızlarımızın eline ayağına sağlık. Biz elimizden geleni yaptık. Son maçı almayı da gönlümüz isterdi ancak eksikliklerden dolayı böyle bir sonuç aldık. O da kızlarımın nazar boncuğu olsun. İlk defa lisanslı sporcu olarak yeşil sahalara çıktılar. Bu onların oyunu ve  Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile oluşan bir başarı” ifadelerini kullandı.

 

HEM ANTRENÖR HEM FUTBOLCU

Bundan sonraki hedeflerinin play-off maçlarında iyi bir başarı yakalayarak 2. Lige çıkmak olduğunu vurgulayan Altınöz şunları söyledi: “Amacımız genç kızlarımızı büyük takımların görmesi. Buradaki kızlarımızın elinden tutulup daha yukarıya çıkması. Hedefim o. Ben aktif olarak Demirspor’da lisanslı futbolcu idim. Deprem felaketi nedeniyle oradan ayrılıp Mersin’e geldik. Mercanlarspor ile böyle bir yola çıktık. Sonu başarılı oldu. İnşaallah sonu 2. Lig olur. İlk defa hem oyuncu hem antrenör olarak yer aldım. Hem antrenör hemde lisanslı futbolcu olduğum için kızlarımla birlikte sahada görev alıyorum.”