“BELEDİYEMİZİN BÖLGEYE DESTEĞİ SİYASET ÜSTÜDÜR, GÖREVİDİR VE İNSANİDİR” | Güney Gazetesi Mersin

“BELEDİYEMİZİN BÖLGEYE DESTEĞİ SİYASET ÜSTÜDÜR, GÖREVİDİR VE İNSANİDİR”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin vurduğu illerde sandıktan çıkan sonuçlara saygı duyulması gerektiğini belirterek, “Kim hangi partiye oy verdiyse bize düşen saygı duymaktır. Belediyemizin bölgeye yönelik destekleri siyaset üstüdür, görevidir ve insanidir” dedi.

 “BELEDİYEMİZİN BÖLGEYE DESTEĞİ SİYASET ÜSTÜDÜR, GÖREVİDİR VE İNSANİDİR”


6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar alan 11 ilde seçmenlerin çoğunluğunun iktidar partisi AKP’den ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana tercihini kullanması sosyal medyada geniş yankı uyandırmış, bazı kişiler, deprem bölgesindeki yurttaşların oy tercihlerine karşı tahkir ifadeleri kullanmıştı.

Yurttaşlara oy tercihlerinden dolayı hakaret eden bu sosyal medya hesaplarına birçok kesimden tepki geldi.

Deprem felaketinin hemen ardından bölgeye giden ve on binlerce depremzedeye kucak açan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de sosyal medyadaki bu mesajlara tepki gösterdi.

CHP’li Vahap Seçer, deprem bölgesindeki vatandaşların oy tercihlerine herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı ve deprem bölgesine yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Vahap Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Deprem bölgesindeki seçim sonucu üzerinden zaten kalbi yaralı olan vatandaşlarımızı incitmeyelim. İster deprem bölgesinde, ister başka yerde, kim hangi partiye ve hangi adaya oy verdiyse bize düşen saygı duymaktır. Belediyemizin bölgeye yönelik destekleri siyaset üstüdür, görevidir ve insanidir.”