3 kuşaklık tecrübeyle 13 yıldır lezzetin adresi | Güney Gazetesi Mersin

3 kuşaklık tecrübeyle 13 yıldır lezzetin adresi

Dededen gelen mesleğini sürdüren Ferhat Deluoğlu, çocukluğunda babasının kasabına giderek işi mutfağında öğrenmiş. 2008 yılında abisiyle birlikte Zeytinlibahçe’de Koç Et’i işleten Deluoğlu, son 13 yıldır Pozcu, Yeni İş Bankası sokağında Koç Et kasabını işletiyor. Koç Et’te et ürünlerinin yanında içerisinde A2 vitamini olması ile ünlü Jersey İneğinin sütü günlük taze olarak satılıyor. Bu sütü deneyenler Koç Et’in yolunu tutarken sütten yapılan yoğurt kaymak oranı ve lezzeti ile deneyenlerin vazgeçilmezi oluyor.

3 kuşaklık tecrübeyle 13 yıldır lezzetin adresi


ELVAN KONUK


 

Koç Et kasabının İşletmecisi Ferhat Deluoğlu, Pozcu Yeni İş Bankası sokağında en doğal ve kaliteli ürünleri müşterileriyle buluşturuyor. İşe başlama öyküsünü anlatan 39 yaşındaki Deluoğlu, “Dede mesleğimiz kasaplık, dedemizden bu yana önce babam sonra ben bu işi yürütüyorum. Üniversite okuduktan sonra baba mesleğine yöneldim. Yıllardır bu sektördeyim. 9-10 yaşlarından bu yana hem okula gittim hem kasaba geldim. 2007’in Mart ayında askerden gelince babamın Çevik Kuvvetin orada dükkanı vardı o zaman babam mesleği bırakmamıştı. Önce babamla bir süre çalıştım. Sonra abimle 2008’de orayı işletmeye başladık. 2010 yılının Mart ayında buraya geldim. 2010 yılından bu yana Yeni İş Bankası sokağında işime devam ediyorum” dedi.

 

 

 

HEM TAZE HEM HİJYENİK

 

Ürünlerin taze ve hijyenik koşullarda muhafaza edildiğini vurgulayan Deluoğlu, denetlemeye gelen Tarım ve İl Müdürlüğü’nden memurların yapılan analizlerden sonra et ürünlerini Koç Et’ten almaya başladıklarını söyledi.

Dükkanda isteğe göre lahmacun içi, Hatay tepsi kebabı ve Kilis tava hazırladıklarını belirten Deluoğlu, “Hayvan bir gün dinlendikten sonra ertesi gün parçalıyoruz. Kol kısmı, incik kısmı, gerdan kısmını ayırıyoruz. Sonra güzelce streçliyoruz. Günümüz şartlarında hem hijyenik olması hem de etin solmaması için. Dolaplarımızda eksi 8 derecede etleri muhafaza ediyoruz. Tantunilik etlerimiz var, şişlik etlerimiz var. Çiğköfte yapmak isteyen için sinirsiz etlerimiz var. Günlük olarak hazırladığımız Adana kebabımız ve kasap köftemiz var” ifadelerini kullandı.

 

 

Nesillerdir devam eden ustalıkla hazırladıkları sucukların da meşhur olduğundan söz eden Deluoğlu, sakatat ürünlerinin yanında Hatay usulü içliköfte, mantı, pekmez çeşitleri ve ev yapımı salçanın en lezzetli halini müşterilerine sunuyor.

 

 

 

 

“5 kiloluk sütten yarım kilo kaymak çıkıyor”

 

Koç Et’te satılan süt ve süt ürünlerini deneyenler müşteriler işletmenin müdavimi oluyor. Günlük taze sunulan sütün özelliği ise Jersey ineğinden elde edilmesi ve içerisinde A2 vitamini olması.

Süt ürünlerinin özelliğini anlatan Ferhat Deluoğlu, “Sütümüz Jersey ineğinin sütüdür, jersey ineği Amerika’dan gelmekte, Türkiye’de saysanız belki 10 kişide Mersin’de ise 1 kişide var. Kerimler Köyü’nde bir çiftlikten geliyor sütler. Orada her sabah süt sağılıyor tek kullanımlık bidonlarda kilitli kapaklarda buraya ulaştırılıyor. Günlük ortalama 30 bidon satıyoruz burada. Bu sütle tanışanlar çok şaşırıyorlar. 5 kiloluk süt mayalandığında yarım kilo kaymak veriyor. Bunun dışında ev yoğurdumuz var onu da orada mayalatıyoruz, güzel tatlı bir yoğurt. Peynirlerimiz var Diyarbakır’dan getiriyoruz” diye konuştu.