“Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

1954 Kelkit Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluğu son haftada evinde oynayacağı Yomraspor maçına bırakan Yeni Mersin Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka; “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”dedi

“Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 33. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Gümüşhane temsilcisi 1954 Kelkit Belediyespor ile golsüz berabere kalan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü yaşanıyor. 

Kırmızı lacivertli ekibimizin puan kaybettiği haftada yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor Karşıyaka’ya 3-1 yenilerek şampiyonluk şansını yitirirken, Belediye Derincespor ise Hacettepe 1945’i deplasmanda 2-0 yenerek şampiyonluğun iddialı ekibi oldu. Son haftaya girilirken 2. Sıraya yükselen Belediye Derincespor, Mersin İdman Yurdu ile arasındaki puan farkını 2’ye düşürdü. Mersin İdman Yurdu Yomra maçını kazandığı takdirde şampiyon olacak. Ekibimizin mağlup olması durumunda Belediye Derincespor kazanırsa şampiyon Kocaeli temsilcisi olacak.

 

 

“YOMRA’YI YENEREK ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

 

Kırmızı lacivertli ekibimiz Yomraspor maçının çalışmalarına başladı. Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney Gazetesi’ni yaptığı açıklamada; Sentetik sahada oynadıkları 1954 Kelkit Belediyespor karşılaşmasının zor bir maç olduğunu söyledi. Zor olacağını maçtan öncede söylediğini ifade eden Aka, “Bizim yenmemiz durumunda onlar küme düşecekti. O yüzden ciddi kapandılar. Bizde elimizden geldiği kadar açmaya çalıştık ama açamadık. 1 puan aldık. Sonuç itibari şampiyonluğumuz son haftaya kaldı. Son hafta oynayacağımız Yomra maçında galip gelmemiz gerekir. Yakın takipçimiz olan Belediye Derince’nin Karbel Karaköprü maçı var. Bu maçın sonucu da önemli. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yomra maçını kazanarak inşallah layık olduğumuz şampiyonluğu kazanacağız” şeklinde konuştu.

 

29 HAFTALIK LİDERLİĞİ ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRACAĞIZ

 

29 haftadır lider olduklarını hatırlatan Aka, “İnşallah haftaya da Yomra’yı yenerek 30 hafta lider kalarak sanıyorum Türkiye liglerinin şu ana kadar en uzun lider kalan takımı olarak şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz” dedi.

Şampiyonluk yolundaki son rakipleri Yomra’ya küme düşmemesi için 1 puan gerekirken kendilerinin ise şampiyonluk için galibiyete ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Aka, “Yomra’yı düşünemeyiz. Bu maçı kazanacağız ve şampiyon olacağız” şeklinde konuştu.