STK’lardan seçim çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

STK’lardan seçim çağrısı

ADD Mersin Şubesi, ÇYDD Mersin Şubesi, Eğitim İş Mersin Şubesi, 29 Ekim Kadınlar Derneği Mersin Şubesi ve YKKED Mersin Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Tüm vatandaşları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlayan ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmaya davet etti.

STK’lardan seçim çağrısı


 

MAYSA DERYAYEVA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mersin’deki sivil toplum kuruluşları olarak düzenleyecekleri program hakkında bilgi veren ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, bugün saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenleyeceklerini belirtti.

Cumhuriyetin Devrim ve İlkelerine gençlerin ilgisinin arttığını vurgulayan Erkan, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken, halkımızın üniter, tam bağımsız, laik, demokratik sosyal hukuk devletinde, “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” ilkesiyle yaşamak için, Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin Devrim ve İlkelerine, toplumumuzun ve gençlerimizin ilgisi her geçen gün artmaktadır. Atatürk’ün güçler ayrılığına dayanan, güçlü TBMM ile planlı karma ekonomi ve halkçı sosyal devlet anlayışı, her yaşadığımız felaket ve olumsuzluklar ile bugün daha da önem kazanmıştır” şeklinde konuştu.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında konuşan Erkan, “Tüm yurttaşlarımızı, özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken daha yüksek katılımla bağımsızlık ve özgürlüklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ayrıca, içinde bulunduğumuz, tarihi bir dönüm noktasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turunda demokratik haklarını ve oylarını mutlaka kullanarak, üniter, laik, demokratik sosyal devlete, Atatürk Devrim ve İlkelerine ve demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.