MİY destan yazmaya hazırlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

MİY destan yazmaya hazırlanıyor

Yeni MİY Cumartesi günü evinde Yomraspor’u yendiği takdirde şampiyon olarak önümüzdeki sezon TFF 2. Liginde mücadele edecek.

MİY destan yazmaya hazırlanıyor


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 33. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Gümüşhane temsilcisi 1954 Kelkit Belediyespor ile golsüz berabere kalarak 2.lig hayalini Cumartesi günü oynanacak Yomraspor maçına bırakan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Ekibimizin kazanamaması ve yakın takipçisi Belediye Derincespor’ın rakibini yenmesi durumunda ise 2. Lig hayalimiz play-off maçlarına kalacak. Mersinlilerin tarihi öneme sahip bu maçta 25 bin kişilik stadı doldurarak takımına destek vermesi bekleniyor. Kırmızı lacivertli futbolcular hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yeni Mersin İdman Yurdu basın sözcüsü Halim Yiğit, Güney’e yaptığı açıklamada, 1 senenin emeği ve çabası sonunda buraya kadar geldiklerini söyledi. 28 haftadır süren liderliklerinin ardından yolun sonunda yarın Yomra karşısında şampiyonluk maçına çıkacaklarını vurgulayan Yiğit, “Yomraspor maçı kaybederse küme düşecek. Biz kaybedersek veya berabere kalırsak şampiyonluk şansımızı kaçıracağız. Yüzde yüz bu maçı kazanmamız gerekiyor. Taraftarlarımızla birlikte bizim ne destanlar yazdığımızı tarih biliyor. Dolayısıyla bütün Mersinlileri, bütün şehrini sevenleri, İdman Yurdu gönüllülerini tribünlerde yerini alıp takımını desteklemeye davet ediyorum” dedi.

 

 

“YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

2. Lige çıkmayı play-offlara bırakmak gibi bir niyetlerinin olmadığını vurgulayan Yiğit, “Direk şampiyon olmak için 25 bin taraftarımızla birlikte o stadı rakibimize cehenneme çevirmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızla birlikte bir sinerji yaratıp yüreğimizi sahaya yansıtacağız. Futbolcularımız o tribünleri dolu görünce yaşadığı motivasyon çok farklı olacak. Dolayısıyla bütün Mersin olarak bu maça kenetlenmemiz gerekiyor. Futbolcularımızda moral ve motivasyon üst seviyede. Kazanacaklarına inanıyorlar. Bu anlamda yönetim olarak onlara güvenimiz sonsuz. Futbolcularımız bu sene verdikleri bütün emeklerin karşılığını şampiyonlukla alacaklar ve bu şehre moral ve motivasyon sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Yiğit, bütün belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini arkalarındaki kitlelerle birlikte maça beklediklerini söyledi.