CHP’li Başarır’dan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Terör Tepkisi: Hadi Oradan! | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li Başarır’dan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Terör Tepkisi: Hadi Oradan!

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Bu ülkeyi kan gölü haline getirdin. Adını bilmediğimiz örgütleri bu topraklarda gördük. Şimdi yarattığın kanla, o silahla beni mi tehdit ediyorsun sen. Haydi oradan, haydi oradan” diye seslendi.

CHP’li Başarır’dan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Terör Tepkisi: Hadi Oradan!


ABİDİN YAĞMUR


Partisinin Mersin İl Başkanlığının düzenlediği 19 Mayıs kutlamasına katılan CHP Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır, Atatürk’ün, en yakınındaki kişilerin engelleme çabalarına rağmen Kurtuluş Savaşını başlattığını belirterek “Kurtuluş Savaşı devam ederken TBMM’yi açtı. Egemenliği tek adamdan aldı, millete verdi. Kadın erkek eşittir dedi. Kadına seçme ve seçilme hakkını verdi. Devrimleri yaptı. Osmanlının borcunu ödedi. İlk uçak fabrikasını kurdu. Danimarka’da şimdi o uçak. İsteyen gidip görebilir. Beyefendi görebilir. O saradaki gidip görebilir o uçağı” dedi

 

 

 

28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine hiç olmadığı kadar umutlu ve birlik içerisinde gitmeleri gerektiğini ifade eden Başarır şunları söyledi:

“Bize iftiralara attılar. İşimiz kolay değildi. İşimizin kolay olmadığını biliyorduk. Karşımızda bir tek adam var. Arkasında milyarlarca lira devlet hazinesi var. Uçaklar var, arabalar var, valiler var, kaymakamlar var, algı yaratan, kirli algı yaratan basın var. Ama ben daha güçlüyüm. Benim arkamda, Türkiye Cumhuriyeti’nin yürekli yurttaşları var. Uyanın, uyanın, uyanın.  Buradan Türkiye’ye sesleniyorum ey cumhurbaşkanı. 1999-2002 yılları arasında 20 evladım şehit olmuş. 20 yılda on binlerce evladım şehit oldu. Sıfır terörle devraldın bu ülkeyi. Benim genel başkanım, Bülent Ecevit, o örgütün başındaki adamı İmralı’ya tıkmıştı. Ama görüşmek de sana düştü. Biz onu dağdan aldık, İmralı’ya getirdik. Sen onun kardeşini TRT’de konuşturdun. Bu ülkeyi kan gölü haline getirdin. Adını bilmediğimiz örgütleri bu topraklarda gördük. Şimdi yarattığın kanla, o silahla beni mi tehdit ediyorsun sen. Haydi oradan, haydi oradan.  IŞİD var mıydı, DAEŞ var mıydı, PKK diye bir olgu bu topraklarda kalmış mıydı? Bunun sorumluları Beştepe’dir. Tank paleti Katar’a verenlere, kendi doktoruna giderlerse gitsinler deyip de Afganlara, IşİD’e, Hizbullah’a, Suriyelilere kucak açanlara biz git diyeceğiz hep beraber.”