Çocuklar için tek yürek oldular | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklar için tek yürek oldular

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ), depremin en çok etkilediği çocuklar için hayata geçirdiği “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projesi sona erdi. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Yaklaşık 400 kadar çocuk ve gencimizle, içerisinde birçok atölye ve eğitim programının olduğu faaliyetler gerçekleştirdik” dedi.

Çocuklar için tek yürek oldular


MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış törenine, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Erdemli Belediyesi Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin İl Mili Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, protokol üyeleri, proje gönüllüleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Depremzedeler için hayata geçirdikleri projelerden söz eden MEÜ Prof. Dr. Erol Yaşar, depremden en çok çocukların etkilendiğini ve bu nedenle çocuklara yönelik bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Rektör Yaşar, “Depremden en çok etkilenen kesim ise hiç şüphesiz çocuklarımız oldu. Bu gerçekten hareketle, Üniversitemiz ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projemizi hayata geçirdik. Türkiye’de depremden etkilenen çocuklarımız için hayata geçirilen en kapsamlı proje olan projemizde; 06-18 yaş arasındaki yaklaşık 400 kadar çocuk ve gencimizle, içerisinde birçok atölye ve eğitim programının olduğu faaliyetler gerçekleştirdik. Bugün de bu büyük ve anlamlı projenin kapanış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle; projemize katkı sunan tüm dış paydaşlarımıza, öğretim üyelerimize, sayıları 300’ü aşan gönüllülerimize ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

"MİLLETİMİZ TARİHTE ÖRNEĞİNE RASTLANMAYACAK BİR BİRLİKTELİK GÖSTERDİ"

 

Deprem sonrasında gösterilen dayanışma ve birlikteliğin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Ülkemiz; bir ve beraber olduğunda, tek yürek olduğunda ne tür felaket olursa olsun üstesinden gelebileceğini herkese gösterdi. Gerçekten tarihte örneğine rastlanamayacak şekilde bir dayanışma, yardımlaşma ve felaketi göğüsleme gayretimiz oluştu. Ülke tüm kurumlarıyla el birliği ve gönül birliği yaptı. Bu takdire şayan bir durum. Kentin tüm bileşenleri bir araya geldiler ve depremin acısını bir nebze olsun unutturmaya çalıştılar. Yitirdiğimiz canları yerine getirmemiz mümkün değil ama bu tür felaketler bizi millet olarak bir araya getiriyor. Mersin Üniversitemizin bu amaç doğrultusunda çabalarını da övgüyle, takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Proje paydaşlarımızdan Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, "Bu ülkenin en güzel yanı zor günlerde beraber olmasıdır. Ne kadar birbirimize karşı olursak olalım, zor günlerde hepimiz bir yürek oluyoruz. Aynı çileyi yaşıyor, aynı üzüntüyü hissediyoruz. Deprem felaketinden etkilenen yerleri gitmeyen, görmeyen bilemez. Bizler yerinde takip ettik. Günlerce kendimize gelemedik. Bu kadar kötü şeyler yaşamamıza rağmen bir araya gelebiliyoruz. Bu da Türk olmanın gerçeği” diye konuştu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen ise, "Bu proje kapsamında öğrencilere yönelik olarak Mersin Üniversitesi Girişim Limanı bünyesinde LGS, TYT, AYT hazırlık kursları düzenlenmiş, müdürlüğümüzden gönüllü öğretmenler bu kurslarda görev almışlardır. Bunun yanı sıra Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde de robotik kodlama, müzik, görsel sanatlar, matematik atölyeleri başta olmak üzere pek çok atölye çalışmaları düzenlenmiş, yine bu atölyelerde gönüllü öğretmenlerimiz çocuklarımızla etkinliklerini gerçekleştirmiştir. Ayrıca üniversite bünyesinde, spor salonlarında öğrencilere yönelik olarak bedensel ve zihinsel sağlıklarını destekleyecek faaliyetler yürütülmüştür. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu vesileyle asrın felaketi olarak nitelendirilen bu büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)