Şampiyonluk için son 90 dakika | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyonluk için son 90 dakika

Cumartesi oynanacak tarihi maçta Yomraspor’u yenerek şampiyon olmayı hedefleyen Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Tarihi maçta bütün Mersinlileri stada bekliyoruz” dedi.

Şampiyonluk için son 90 dakika


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta 29 haftadır liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu normal sezonun son maçı olan 34. Hafta karşılaşmasında Cumartesi günü düşme hattında yer alan Trabzon temsilcisi Yomraspor’u konuk edecek. Mersin Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.00’de başlayacak. 

Hakem Kadir Sağlam’ın yöneteceği karşılaşmada yardımcılıklarını Abdülhamit Söyler ve Serhat Sağır yapacak.

Geçen hafta 1954 Kelkit Belediyespor ile golsüz berabere kalan Yeni MİY 2.lig hayalini Cumartesi günkü Yomraspor maçına bırakmıştı. Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu şampiyon olması için bu maçı kazanması gerekiyor. Ancak bu karşılaşma Mersin gibi rakibi Yomraspor içinde cok kritik bir öneme sahip. 15. Sırada yer alan Trabzon temsilcisi bu maçı kazandığı takdirde ligde kalacak. Kaybetmesi ve yakın takipçisi Edirnespor’un kazanması durumunda ise küme düşecek. Bu nedenle Mersin stadyumunun kıran kırana bir mücadeleye sahne olması bekliyor. Kırmızı lacivertli ekibimizin bu tarihi maçta rakibini yenerek şampiyon olması için taraftar desteğini ihtiyacı bulunuyor. Kırmızı lacivertlilerin taraftar grubu kırmızı şeytanlar tarihi maçta yerini alarak takımını yalnız bırakmayacak. 

Kırmızı şeytanların sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Mersinliler bütün Mersinliler maça davet edilerek “Yaşadığımız acıları unutma! Amatörde gezdik köy, kasaba sokakta oynadın destekledik kaldırımda. And içtik biz Mersin İdman Yurdu’nu ayağa kaldırmaya... Haydi Mersin herkes maça! Her şey Mersin İdman Yurdumuzu diriltme mücadelemiz için” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 “LİDERLİĞİMİZİ ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRACAĞIZ”

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Cumartesi oynayacakları son maçın rakiplerinin kümede kalması için çok önemli olduğu gibi kendilerinin de şampiyonluk kupasını kaldırmaları için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Yenip 29 haftalık liderliğini şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

 

“HERKESİ MAÇA BEKLİYORUZ”

Taraftarlarının tarihi maçta kendilerini yalnız bırakmayacağını bildiğini ifade eden Aka şunları söyledi: “Yılın son maçı ve şampiyonluk kupası kaldıracağız. Taraftarlarımız geçen yıl Orduspor ile oynanan play-off maçında stadı tıklım tıklım doldurmuş. Bu maçta da dolduracaklarına inanıyorum. Mersin için tarihi bir gün. Taraflı tarafsız Mersin’de yaşayan herkesin bu maça bekliyoruz. Bu maçta galip gelerek şampiyon olacağız.”