Hidromobil takımı Mersin’i başarıyla temsil etti | Güney Gazetesi Mersin

Hidromobil takımı Mersin’i başarıyla temsil etti

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hidromobil takımı TEKNOFEST 2023’te 50 proje arasından ilk 6’ya girdi.

Hidromobil takımı Mersin’i başarıyla temsil etti


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Girişim Limanının destekleriyle, TEKNOFEST ve Girişimcilik Topluluğu Hidromobil Komitesi Projesi’nin hayata geçirdiği, Hidromobil Projesi, TEKNOFEST 2023 Uluslararası Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Final Yarışları'nda Mersin’i başarıyla temsil etti. Toplam 50 başvurudan finale kalan takımlar arasında ilk 6'ya girmeyi başaran Hidromobil takımımız, Kocaeli TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen final yarışlarında büyük başarı elde etti.

Finallerden sonra takım liderleri Mühendislik Fakültesi öğrencileri Muhammed Burak Birgül ve İrem Beggi, MEÜ Girişim Limanı Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu'nu ziyaret ederek hazırlık süreçlerinde katkılarından dolayı kendisine TEKNOFEST montu hediye etti.

Hidrojen enerjisi ile elektrik bataryalarını destekleyerek bir yakıt pili oluşturulan Hidromobil aracında, sürüş testlerinin başarıyla tamamlanmasıyla Üniversitemiz bir ilki daha gerçekleştirmeyi başardı. Proje, TOGG ile elektrikli araç sektöründe lider ülke konumuna gelmeyi hedefleyen Türkiye’de,hidrojen yakıtlı araçların yerli ve milli üretim temiz enerji sistemlerinin sürdürülebilirliği için atılacak önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. (Haber Merkezi)