“MTOSB kariyer dönemine hazır” | Güney Gazetesi Mersin

“MTOSB kariyer dönemine hazır”

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, yaklaşan OSB seçimleri ile ilgili konuştu. MTSOB’de bulunan 300’e yakın sanayicinin ihtiyacına cevap vermenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Tekli, “Biz MTOSB’yi çocuğumuz gibi büyüttük. MTOSB kariyer dönemine hazır 30 yaşında genç bir delikanlı. Bundan sonra da yapacak çok işimiz var” dedi.

“MTOSB kariyer dönemine hazır”


OSB’lerde 4 yılda bir seçim yapıldığını ve bu seçimlerde aday olmanın tüm sanayicilerin demokratik hakkı olduğunu ifade eden Başkan Tekli, ‘MTOSB’de bugüne kadar yapılan tüm seçimler demokrasi şöleni havasında seyretti. Bu seçimin de çıkacak tüm listeler arasında barışçıl bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“OSB’NİN BÜYÜMESİ 2005’TEN BU YANA HIZ KAZANDI”

 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde 25 firma ile kurulduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren MTOSB Başkanı Sabri Tekli,  OSB’nin 2005 yılından itibaren büyüme ivmesinin hız kazandığını söyledi.

Başkan Tekli, “2019 yılında Tarsus Üniversitesi ile MTOSB arasında aralık ayında imzalanan protokole istinaden MTOSB Teknik bilimler meslek yüksek okulu 2022-2023 öğrenim döneminde eğitim hayatına başladı. 2019 yılında Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nin temelleri atıldı ve 2020 yılında yapımı tamamlandı. Aynı yıl 4. Bölge için Sanayi ve Teknoloji bakanlığından yer tespit komisyonu gelerek, Ağustos 2022 tarihinde yer seçimi kesinleşerek imar planı çalışmalarına başlandı. Öte yandan, 3. Bölgeye terfi istasyonu inşa edildi. 2020'de, 3. OSB Kürkçü bağlantı yolu asfalt dökümü yapıldı ve kamera temini ve montajı işleri tamamlandı. 2021 yılında helikopter pisti yapım işi tamamlandı. Sanayicimizin en önemli sorunu olan yol sorununu çözmek adına yaptığımız tüm girişimler olumlu sonuç verdi ve 2022’de Otoban Bağlantı yolu 1. etap açılışı bakanlarımızın katılımı ile gerçekleşti. Bölgemiz artık başlı başına bir şehre dönüştü. 2023 yılı içerisinde bölge çalışanlarının çocukları için kreş inşaatına başlanıldı. Ayrıca 1. Bölge Atık Su Artıma Tesisi kapasite artırımı yapım işi inşaatına başlanıldı. Bölgeye olan yoğun yatırım talepleri devam ederken, 9 Mayıs’ta MTOSB 5. Bölge yer seçim tespit komisyonu gerçekleştirildi ve ilgili alan komisyon tarafından uygun bulundu” dedi.

 

 

 

“25 FİRMA İLE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA 220 FİRMAYA ULAŞTIK”

 

Başkan Tekli, ‘1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde 25 firma ile kurulan bölge, 2023 yılı itibari ile 756 hektar alanda, 3 ayrı bölgede, 220 firmamız ile güçlü bir aile olarak faaliyet göstermekte.  4. ve 5.  Bölgenin de ailemize eklenmesiyle, kurulduğunda 380 hektar olan bölgemize son 10 yılda 704 hektar alan daha dâhil edilerek 1.084 hektar yüzölçümüne ulaşacağız. Karma OSB olan bölgemiz; 14 ayrı sektörde faaliyetlerine devam etmekte. MTOSB gelişim hızı ve verdiği hizmetler ile bölgenin cazibe merkezi haline geldi’ diye konuştu.

 

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ SANAYİCİLERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK”

 

“Biz MTOSB’yi çocuğumuz gibi büyüttük” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tekli, ‘Biz bölgemizin önce sağlıklı büyümesi için uğraştık. Alt yapısı, güvenliği, itfaiye müfrezeleri, sağlık ocağı, camisi, arıtma tesisleri, model fabrikası, lisesi, yüksekokulu, spor kompleksleri ve daha sayamadığımız birçok hizmet alanları ile artık MTOSB kariyer dönemine hazır 30 yaşında genç bir delikanlı. Bundan sonra da yapacak çok işimiz var. Ama en önemli işimiz ‘büyük Türkiye’nin başarı örneği’ olarak gösterilen MTOSB’nin, Mersin’in yatırım alanı ihtiyacını tek başına karşılayabilecek bir sanayi üssü olabilmesidir. Yatırım için bekleyen 300’e yakın sanayicimizin yer ihtiyaçlarını karşılamak önümüzdeki dönemin en önemli sorumluluğudur” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)