“Moralinizi bozmayın, tekrar sandığa gidin” | Güney Gazetesi Mersin

“Moralinizi bozmayın, tekrar sandığa gidin”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Kongre Merkezinde, örgüt buluşması toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Mersin Milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“Moralinizi bozmayın, tekrar sandığa gidin”


 

MAYSA DERYAYEVA


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimi değerlendirdi.

Seçim süreci boyunca organize, planlı bir seçim çalışması yürüttüklerini ifade eden Ömür, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’de de iktidara karşı devletin gücüne karşı, tüm baskı ve karalamalara rağmen burada başarılı bir seçim süreci yürüttük ve başarılı bir sonuç aldık. Mersin’de Cumhuriyet Halk Partisi beş milletvekili çıkararak ve ciddi bir Cumhurbaşkanlığı oyu alarak burada güzel bir başarı elde etti. Bu başarıda rolü olan tüm parti örgütüm, kadın ve gençlik kollara, milletvekili adaylarına, belediye başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“AYNI HASSASİYET İLE SANDIK BAŞINDA OLACAĞIZ”

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Ömür, “Sayın Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağız. Bizler sahalardayız. Yarından itibaren tüm örgütümüzle tüm gücümüzle sahada olacağız. Seçim günü hepimiz sahada olacağız. Mersin’de 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıktık. 28 Mayıs’ta aynı hassasiyet ile sandık başında olacağız” şeklinde konuştu.

 

“KİMİN MİLLİYETÇİ OLUP OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ”

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim süreci boyunca iktidar partisi taraftan karalama kampanyası düzenlendiğini söyledi.

Millet İttifakını seçim klibine montajla terörist Murat Karayılan’ın görüntüsünün montajladığını ifade eden Başarır, “Seçim 40 gündür Cumhuriyet tarihinin en kirli ve karanlık seçim kampanyasını yapanlara sesleniyorum. Bir tarafta devletin tüm imkanları arabası, parası, valisi parayla oluşturdukları o kirli kalemleri, televizyonları bir tarafta emek, ter, umut uyandıran yürekli insanlar. Terörden bahsediyorlar değil mi? Benim genel başkanım Bülent Ecevit Abdullah Öcalan Ümraniye sokan, tıkan adam. Onunla görüşüp, onun kardeşini TRT'ye çıkaranda Recep Tayyip Erdoğan. Sen mi milliyetçisin Erdoğan. Her yerden anlatacağız kimin milliyetçi olup olmadığını, çözüm sürecini anlatacağız, çadır mahkemelerini anlatacağız, Osman Öcalan'ı anlatacağız, Hizbullah’ı anlatacağız” dedi.

 

“MERSİN’DE BİRİNCİ PARTİ OLDUK”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de Millet İttifakının ortak çalışmasıyla büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Mücadelelerin stratejiyle, yüksek moralle kazanıldığını ifade eden Seçer, Mücadeleler heyecan yaparak değil, endişeye düşerek değil, stratejiyle, moralle kazanılır. Onun için bir aradayız kendimize geleceğiz. Bir seçim süreci geçti. İlk kez böyle seçim süreci yaşıyoruz ve bunu iyi değerlendirmek lazım. Türkiye'de parlamenter sistem Başkanlık sistemine dönüştü ve ilk kez çift turlu seçimde cumhurbaşkanlığı ikinci tura kaldı. Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi bu ortak mücadelenin AKP’ye göre altı puan üste seçimi tamamladı. Bir kez daha sandığa gidecek miyiz? iktidar Partisi Mersin'de ve Türkiye'de hangi parti yedi puan kaybedip iktidarda kalır” dedi.

Seçer, vatandaşları tekrardan sandığa gidip oy kullanmaya davet ederek, “28 Mayıs'ta giderken bugüne kadar nasıl beraberce bu seçim sürecini ciddiyetle, disiplinle bugünlere getirdiysek kalan süreci de aynı şekilde beraberce tamamlamanızı istiyorum. i” diye konuştu.

 

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ ERDOĞAN”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim sürecini değerlendirerek, bu seçimde kazananın olmadığını, kaybedenin olduğunu söyledi.

21 yıllık iktidarında AKP’nin kaybetmeye yaklaştığını vurgulayan Tezcan, “Bir yolculuğun yine başındayız. 14 Mayıs'ta sandıklar açıldı. Evet birinci turu kazanmadık. Birçok yerde birinci çıktık ama birinci turu kazanamadık. Bir şeyi unutmayalım birinci turun kazananı yok, kaybedeni var. Birinci turun kaybedeni Recep Tayyip Erdoğan’dır. 21 yıllık iktidarını kaybetti. 21 yıldır iktidar olan birisi ilk defa bu seçimde İktidarını kaybetti bu çok önemli bir şey. Bunun kıymetini unutmayın. Birinci turda Erdoğan alır diyen düşüncesiyle sandığa giden ve istemediği halde Erdoğan'a oy veren vatandaşlarımız, kardeşlerimiz seçmenlerimiz Erdoğan kaybedebiliyormuş duygusuyla 28 Mayıs’ta sandığa gidecek ve Yeni Türkiye'yi hep beraber çıkaracağız” dedi.