Yeşil Sol’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek | Güney Gazetesi Mersin

Yeşil Sol’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek

Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Burcu Acar, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Yeşil Sol’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek


28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimde ikinci turuna ilişkin açıklama yapan Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Burcu Akar, AKP-MHP iktidarının gönderme kararlılığını sürdüreceklerini ifade etti.

Akar, “14 Mayıs’a büyük bir özveri ve çalışmayla hazırlandık. Sokak sokak, mahalle mahalle gezdik; halklara Yeşil Sol Parti’nin ideolojisini, yolunu, yönetimini anlattık. 14 Mayıs akşamı yapılan seçimler itibariyle halklar, Mersin’den Yeşil Sol Partili 2 milletvekilini Meclis’e taşıdı. Milletvekillerimiz her daim dillendirdikleri gibi Mersin için çalışacak ve Mersin’in sorunlarının çözümü için var gücüyle çalışacaklardır. Milyonların sözü ve Meclis’in 3‘üncü büyük partisi olarak 28 Mayıs seçimlerinde; siyasi tutsaklarımızın  özgürlüğü için, kayyım zihniyetini sonlandırmak için, İstanbul Sözleşmesi’nin tekrardan yürürlüğe girmesi için ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u yok sayma tehdidine karşı, halkların alım gücünü neredeyse sıfıra indiren enflasyon zulmüne karşı, emeğin hak ettiği değeri bulması için, hak için, hukuk için, ötekileştirilerek nefret politikasına maruz bırakılmış kimlikler için, çocuklarımızın geleceği için AKP-MHP iktidarını gönderme kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

İkinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini belirten Acar, “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2’nci turunda da Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. AKP-MHP iktidarını sonlandırmak için 14 Mayıs seçimlerinde gösterdiğimiz azim ve kararlılığın daha fazlasını gösterip hep birlikte baharın kapılarını aralayacağız. 14 Mayıs’ta 21 yıllık faşist iktidarı gerilettik, 28 Mayıs’ta ise benzerleri gibi tarihin kara sayfalarına göndereceğiz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

.