​​​​​​​MİY’de istifa depremi<br>“Şampiyonluk kursağımızda kaldı” | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​MİY’de istifa depremi
“Şampiyonluk kursağımızda kaldı”

Yeni MİY’in Yomraspor’u 5-1 yenerek 2. Lige yükseldiği maça bir grup taraftarın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yönelik protestosu damga vurmuştu. Yaşananlar sonrası Kulüp Başkanı Metin Saltık, Asbaşkan Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit istifa kararı aldı.

​​​​​​​MİY’de istifa depremi<br>“Şampiyonluk kursağımızda kaldı”


HASAN KÜÇÜK

 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu TFF 3. Lig 1. Grupta sezonun son maçında Yomraspor’u 5-1 yenerek TFF 2. ligine yükselirken, maç sonunda yapılan kutlamalar sırasında bir grup taraftar Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi protesto ederek “Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganları atmıştı. Yaşanan olaylar sonrası Mersin İdman Yurdu istifa depremi yaşandı. Olaylar sonrası Kulüp Başkanı Metin Saltık, As Başkan Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit görevlerinden istifa kararı aldı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Basın Sözcüsü Halim Yiğit, istifa haberini doğrulayarak, “Resmi açıklamayı daha sonra yapacağız. Kutlamaları yaptıktan sonra görevimizi bırakacağız” dedi.

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, istifa kararı öncesi Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada siyaset üzerinden yapılan çirkin davranışların Yeni MİY takımına ciddi anlamda zarar verdiğini söyledi. Yaşanan olaydan sonra şampiyonluklarını kutlayamadıklarını ve mutluluklarını yaşayamadıklarını ifade eden Saltık, “Geldiğimiz noktada kaybeden yine MİY oldu. Taraftarların bunu bilinçli mi bilinçsiz yaptı anlayamadık. Biz bu kadar mücadele veriyoruz. 7 yıldık emek veriyoruz. Tesis yapımını hayata geçirdik. Takımımızı 2. lige çıkarttık. Sayın Valimiz, Bakanımız, Belediye Başkanlarımız orada. Bizim derdimiz bütünleşmek. Sporu siyasetin dışında tutmak. Bugünü kadar bunu başardık ama son maçta geldiğimiz durum bizim şampiyonluğumuzu, mutluluğumuzu kursağımızda bıraktı. Böyle bir hal yaşandı” ifadelerini kullandı.

 

 

“TAKIMIMIZA ZARAR VERDİ”

Çıkmış oldukları yolda Mersinlilere vermiş oldukları sözü yerine getirerek Mersin İdman Yurdu ismini aldıklarını vurgulayan Saltık, “Tesis yapımına başladık. Bu sene şampiyon olduk. Hedeflerimizde yol haritamızda futbol adına çok güzel şeyler vardı. Ama şampiyonluk maçında öyle bir şekilde inancımızı direncimizi kırdılar ki, burada yapılan protesto, saygısızlık Mersin’e yapıldı. Mersin taraftarına yapıldı. Mersin’in takımına yapıldı. 300-500 kişilik bir kitle 3 milyon kişilik şehrin takımına ciddi anlamda zarar getirdi. Burada kim olursa olsun. Bizim duruşumuz Mersin futboluna siyasetin bulaşmamasıdır. Biz siyaset üstüyüz. Hep birlikte orada bütünleşip şampiyonluğumuzu kutlamamız gerekirdi” dedi.

 

“BURUK BİR ŞAMPİYONLUK YAŞIYORUZ”

Yomraspor’un maçı Mersin’de oynatmamak için Türkiye’yi ayağa kaldırdığını ve Karadeniz lobisini devreye soktuğunu anlatan Saltık şunları söyledi: “Şükürler olsun onu da atlattık. Yalnız kaldık. Tek başımıza savaştık. Bu şampiyonluğu kolay elde etmedik. Bizlerle çok uğraştılar. Kütahya, Nevşehir ve başka deplasmanlarda ve iç sahada uğraştılar. Bunca emek verdik. Kendi içimizdeki problemleri dışarıya sirayet ettirmemek için gayret gösterdik. Tek başımıza bütün sorunlara göğüs germeye çalıştık. Geldiğimiz noktada 25 bin taraftarı stada doldurduk. Mersin’de olan güvensizliği bertaraf ettik. Ama ne şampiyonluğumuz kutlayabildik ne kutlatabildik ne konvoy yapabildik. Ne kendi meydanımıza inebildik. Buruk bir şampiyonluk yaşıyoruz.”

 

“HOCAMIZIN SÖZLEŞMESİ BİTTİ”

Saltık, son maçta takımın başında bulunmayan Teknik Direktör Ersin Aka’nın durumu ile ilgili ise “Hocamızın ailevi ve çocuğu ile ilgili problemlerinin yanında son 6-7 haftadaki tablo ortada idi. 15 haftada 4 galibiyetimiz var. Bizim fikri ayrılıklarımız vesaire vardı. Bu süreçte zarar görmemesi adına ailevi problemleri ile ilgilendi. Zaten sözleşmemiz 1 yıllıktı. 1 yıllık sözleşmemizde bitti” dedi.

Saltık, yaşanan olaylar nedeniyle 23 Mayıs’ta yapmayı planladıkları şampiyonluk kutlamasını ileri bir tarihe ertelediklerini söyledi.