İçimizdeki beyinsizler! | Güney Gazetesi Mersin

İçimizdeki beyinsizler!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomideki kötü gidişe işaret edenlere böyle hakaret etti

İçimizdeki beyinsizler!


ABİDİN YAĞMUR

AKP listelerinden Mersin milletvekili seçilen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomik göstergeleri yorumlayan uzmanlara ve siyasilere karşı ağzını bozdu.

Bakan Nebati, twitter'da yaptığı açıklamada “Ülkemizde, şimdiye değin taş üstüne taş koymamış olan muhalefet, onun hem yurt içi hem de yurt dışındaki saz arkadaşları ve içimizdeki beyinsizler seçim sonuçlarına etki edebilmek hesabıyla bir süredir sistematik bir şekilde ve histerik bir ruh haliyle ekonomimize saldırmaktadır. Bu kötü niyetli oy avcılarını, bu felaket tellallarını, kişisel menfaatleri peşindeki bu ithal reçete meraklılarını gerçeklerin sert tokadıyla kendine getirmek artık şart olmuştur” dedi.

 

ENFLASYONDAN HİÇ SÖZ ETMEDİ

 

Nebati, açıklamasında 2021 ve 2022 yılındaki büyüme rakamlarını, istihdam rakamlarını paylaştı ancak enflasyon rakamları, işsizlik rakamları, bankaların kredi kartlarını nakit avansa kapatması, reel sektörün kredi bulamaması, kiralık konut sıkıntısı, kiralardaki fahiş artış gibi vatandaşın merak etttiği konulara hiç değinmedi.  Bakan Nebati, açıklamasının sonunda 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy istedi.