En genç ressam ilk sergisini açtı | Güney Gazetesi Mersin

En genç ressam ilk sergisini açtı

8 yaşındaki Ada Mila Irmak kişisel sergisini açtı. Sergiye ilginin yoğun olduğu gözlemlenirken sergiden elde edilecek gelirin depremzede çocuklara bağışlanacağı öğrenildi.

En genç ressam ilk sergisini açtı


ELVAN KONUK

Ada Mila Irmak ilk sergisini İçel Sanat Kulübü’nün Ali Macit Nane Salonu’nda açtı. Konuyla ilgili açıklama yağan İçel Sanat Kulübü, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yıl, bugüne kadar derneğimizde kişisel resim sergisi açan ‘en genç’ ressamımızı sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Atamızın sanata verdiği değerin ışığında, yarının gençleri çocuklarımızın rengarenk ve uygar bir dünyaya açılımının yansıması olan Ada Mila'nın resimleri geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor” ifadelerini kullandı.

ADA MİLA IRMAK KİMDİR?

 

18 Ocak 2015 tarihinde doğan Ada Mila halen Adana Eral Okulları 2. sınıf öğrencisidir. Resim yapmaya olan ilgisi küçük yaştan beri dikkati çekmiş ve ailesi tarafından yönlendirilmeksizin konularını ve malzemelerini özgürce seçerek resim yapması için teşvik edilmiştir. Bu sergi Ada Mila'nın ilk kişisel sergisidir. Piyano çalmak ve tenis oynamak hobileri arasındadır. Kitap okumayı çok seven Ada Mila ileride yazacağı öyküleri kendisi resimlemek istemektedir.