Tütün mamullerinde tedarik sıkıntısı | Güney Gazetesi Mersin

Tütün mamullerinde tedarik sıkıntısı

Tütün mamulleri üretim ve dağıtımında en büyük paya sahip firma tekel bayilerine ve bakkallara az sayıda ürün veriyor

Tütün mamullerinde tedarik sıkıntısı


ELVAN KONUK

Tütün mamulleri firmalarının bir süredir zam yapacağı konuşuluyordu. Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, piyasanın hakimi ve tütün ürünlerinde en çok pazar payına sahip firmanın büfelere ve marketlere tütün ürünü temin etmediğini söyledi.  Ürünlere zam gelmediği gibi rafların yarısının da boş kaldığını vurgulayan Turan, “Tedarikçilerinin böyle bir tutum içine girmeleri esnafı vatandaşın gözünde stokçu durumuna düşürüyor. Hem zam yapmıyorlar hem ürün vermiyorlar” dedi.

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Mersin ve Türkiye genelinde tütün ürünlerinde Türkiye’de en çok pazar payına sahip firmanın büfelere haftalık ihtiyaçtan daha az ürün verdiğini söyledi.

Sorunun çözümü için Ticaret Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını belirten Turan, “14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerden önce firmalar zam söylentisi yaydı ancak zam yapmadılar. Şuan vatandaşla esnafı karşı karşıya getiriyorlar. Zam öncesi biz esnaflara haftalık ihtiyacımızdan daha az ürün veriyorlar. Öyle olunca da erken bitiyor. Yok dediğimizde müşterilerin gözünde stokçu konumuna düşüyoruz. Piyasanın hakimi ve tütün ürünlerinde en çok Pazar payına sahip firma yapıyor bunu.  Raflarımızın yarısı boş. Asayiş olayına neden olacaklar. Seçim öncesi sanki biraz provoke ediyorlar gibi. Hem zam yapmıyorlar hem ürün vermiyorlar” şeklinde konuştu.