Yeni MİY’e 45 bin 500 TL ceza | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY’e 45 bin 500 TL ceza

Yeni MİY’e 45 bin 500 TL ceza


HASAN KÜÇÜK

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Yomraspor’u 5-1 mağlup ederek şampiyon olup TFF 2. ligine çıktığı  maçta yaşanan olaylar nedeniyle Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’na toplam 45 bin 500 TL para cezası verdi.

Bir grup taraftar Mersin İdman Yurdu’nun Yomraspor'u 5-1 yenerek şampiyon olduğu ve 2. Lige yükseldiği maç sonunda sahaya inerek futbolcuları tebrik etmek isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi yuhayalayarak  "Mecliste Hizbullah istemiyoruz", "Mustafa Kemalin askerleriyiz" diye slogan atmıştı.

Bakan Nebati’nin stattan ayrılmasının ardından polis tarafından tribünün tanınmış isimlerinden Ufuk Kaba ve Murat Tanış’ın da aralarında olduğu bazı taraftarları gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ayrıca Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık’ta bilgisine başvurmak üzere emniyete davet edilmişti.

Söz konusu maçta yaşanan olaylar nedeniyle iki takımada ceza verildi. PFDK, mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’na 28 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle de 17 bin 500 TL para cezası verdi.

Yomraspor Külübü ise aynı maçta mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 7 bin TL ile cezalandırıldı.