“Son derece yozlaşmış bir kampanya yürütülüyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Son derece yozlaşmış bir kampanya yürütülüyor”

AKP’li Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, basını kahvaltıya çağırdı ancak kendisi kahvaltıya gelmedi. Açıklama yapmak için salona daha sonra gelen Bakan Nebati, muhalefetin seçim sürecinde karalama kampanyası yürüttüğünü iddia ederek, “Milletçe maalesef son derece yozlaşmış bir seçim kampanyası yürüten bir muhalefetle imtihan oluyoruz” dedi.

“Son derece yozlaşmış bir kampanya yürütülüyor”


MAYSA DERYAYEVA


Muhalefetin seçim vaatlerine değinen AKP’li Bakan Nebati, “Alın terinin, icraatın ne demek olduğu hakkında zerre bilgisi, tecrübesi olmayanlar, milletimizin aklıyla adeta alay ediyor. Bol keseden bol sıfırlı rakamlar savurarak kısa yoldan göz boyamaya çalışma acizliğine düşüyor. Kendini uyanık sanan bu keskin zekalılar hangi cüretle afaki hayallerle milletimizi kandırmaya çalışıyor? Tek dertleri oy devşirmek. Bedeli omurgayı feda etmek, ortada ilke, değer, duruş namına bir şey bırakmamak da olsa ayran gönülleri her masada yancı. Bir gün terör örgütünün sözcüsü gibi konuşuyorlar, ertesi gün aşırı sağcı oluyorlar, sonraki gün dindar kesilmeye karar veriyorlar, daha sonra laikliğin tek bekçisi kesiliyorlar. Böyle bir siyaset, bu milletin vicdanında, hissiyatında, fikriyatında yer bulamaz. İsterdik ki bu seçim süreci ilkeli, temiz bir rekabet içinde ilerlesin. İsterdik ki bu millet için hayırda yarışmanın ve bu uğurda acele etmenin kavgasını verelim. Ancak milletçe maalesef son derece yozlaşmış bir seçim kampanyası yürüten bir muhalefetle imtihan oluyoruz. Tüm bu gerçeklerin farkında olan insanımız inanıyorum ki 28 Mayıs tarihinde, 14 Mayıs’ta başladığı işi tamamlayacak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılına damgasını vuracaktır” diye konuştu.

 

“HAVALİMANINDA TARİFELİ UÇUŞLARI BAŞLATACAĞIZ”

 

Nebati, 5 yıl boyunca Mersin’in gelişmesi için hizmet yapacaklarını söyledi.  Çukurova bölgesel havalimanında ilk test uçuşlarını gerçekleştirdikleri ve yakın zamanda havalimanını tarifeli uçuşlara da açacaklarını ifade eden Nebati, “ Erdemli ve çevre bölgelerin tarımsal üretime önemli katkılar sağlayacak olan sorgun barajının yapımını tamamladık.  53 kilometre uzunluğundaki çeşmeli, kız kalesi, Taşucu otoyolunun inşasına tüm hızıyla devam ediyoruz. Mersin limanını büyütme ve genişletme çalışmalarına da yakında başlayacağız. Uluslararası Mersin Konteyner Limanı Projesi kapsamında fiziksel modelleme kapasite ve kaynak değerlendirme ve fizibiliteye yönelik çalışmalarına devam ediyoruz. Mersin limanı ve Çukurova bölgesel havalimanına entegre olacak, mersin lojistik merkezi projesini hayata geçireceğiz” dedi.

 

 

 

“SELDEN 75 KONUT ZARAR GÖRDÜ”

 

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketine değinen Nebati, “Mersin’de geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin ardından Mersinli afetzedeler ile görüştük. Yapılan zarar tespit tutanakları doğrultusunda 75 konutun eşya zararı olan 1 milyon 250 bin TL için ödeme emrini ivedilikle verdik. Zarar gören konutlarda ikamet eden vatandaşlarımıza 10 bin TL aktarılacaktır. Zarar gören işyerleri ve araçlar için 20 milyon TL talep edilmiştir. 531 çiftçimizin arazilerinde 188 milyon TL zarar tespit edilmiş olup, çalışmalar hızla devam etmektedir. Bizler her daim mersinli kardeşlerimizin yanında olmaya, gerek tüm destekleri sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.