“Sandıklara gidelim, oylarımızı kullanalım” | Güney Gazetesi Mersin

“Sandıklara gidelim, oylarımızı kullanalım”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Kadın Kolları tarafından pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi basın açıklaması düzenledi. CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Cumhur İttifakının ortakları olan Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ın kadınları bir eşya gibi gördüğüne ve kadınların sahiplendirilmesi gerektiği görüşünde olduklarına vurgu yaparak, oy kullanan ve oy kullanmayan seçmenleri sandığa çağırdı.

“Sandıklara gidelim, oylarımızı kullanalım”


MAYSA DERYAYEVA

 

CHP Mersin İl Binasında yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, pazar günü yapılacak seçimin tarihi önemi olduğunu söyledi.

Kadınların, çocukların geleceği için vatandaşları sandığa oy kullanmaya davet eden Genç, “Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti. Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görenler yeni Anayasa yazmaktan bahsetti. Kadın erkek eşitliğine inanmayan HÜDA PAR, kadınların kazanılmış bütün haklarına göz dikti. Unuttukları bir gerçek var ki; yeni Anayasa’yı 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz hazırlayacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Genç, seçmenleri vatandaşlık görevi olan oy kullanma görevine yerine getirmeye davet etti.

Oy kullanmanın dışında sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Genç, “Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Her sandığa üç kadın müşahit çağrımıza ses veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Haydi kadınlar, sandığa. Bize reva görülen cehennemin içine hapsolmuyoruz. Kadın örgütleri ile kararlı bir şekilde mücadeleyi büyütüyoruz. Biliyoruz ki; örgütlü gücümüz karşısında duramayacaklar” dedi.