Carettalarda hedef Süper Lig | Güney Gazetesi Mersin

Carettalarda hedef Süper Lig

Carettalarda hedef Süper Lig


 HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde normal sezonu 52 puan ile 3. sırada tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) play-off çeyrek final ilk maçında Cumartesi günü Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Carettalar rakibi ile ikinci maçını ise 31 Mayıs’ta Balıkesir’de yapacak. Seride durumu 2-0 yapan tur atlayacak. Seride durumun 1-1 olması durumunda ligi önde tamamlayan MSK’nın ev sahibi avantajı bulunması nedeniyle 3. maç Mersin’de oynanacak. Play-off maçı hazırlıklarını yaptıkları son antrenmanla tamamlayan MSK, sakatlıklarının düzelmesi ile birlikte maça tam kadro katılacak. Mersin ekibi bu sezon rakibi ile deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 65-93 kazanmasına rağmen evinde oynadığı müsabakayı sakat oyuncularının düzelmemesi nedeniyle 65-66 kaybetmişti. Gözünü Süper Lig hedefine dikerek kadrosunu 2 Amerikalı oyuncu ile güçlendiren Carettalar çeyrek finalde seride durumu 2-0 yaparak yarı finale çıkmayı planlıyor.

Başantrenör Semih Soğuksu, rakipleri ile normal sezonda deplasmanda oynadıkları ilk maçı farklı kazanmalarına rağmen evlerinde oynadıkları ikinci maçı sakatlıkları ve hataları nedeniyle kaybettiklerini hatırlattı. Balıkesir ekibi ile yapacakları play-off maçına iyi hazırlandıklarını anlatan Soğuksu, “Sakatlıklarımız iyileşti. Play-off öncesi kadromuzu iki Amerikalı ile güçlendirdik. Play-offlarda rakiplerimizi geçerek Mersin'i süper lige çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Maçlarda kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür eder Soğuksu, “Çok önemli bu maçta da onları yanımızda görmek istiyoruz” dedi.