“Takımı ligden çekebilirim” | Güney Gazetesi Mersin

“Takımı ligden çekebilirim”

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu TFF 3. Lig 1. Grupta sezonun son maçında Yomraspor’u 5-1 yenerek TFF 2. ligine yükselirken, maç sonunda yapılan kutlamalar sırasında bir grup taraftar Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi protesto ederek “Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganları atmıştı. Yaşanan olaylar sonrası

“Takımı ligden çekebilirim”


HASAN KÜÇÜK


Kulüp Başkanı Metin Saltık, As Başkan Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit görevlerinden istifa kararı almıştı. Yiğit, istifasını yazılı açıklama ile duyururken Başkan Saltık ve Asbaşkan Ümit Saltık herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Başkan Metin Saltık, Güney Gazetesine yaptığı açıklamada, istifada kararlı olduklarını ve geri almalarının söz konusu olmadığını söyledi.

 

“DEMEK Kİ YAPTIĞIMIZ HERŞEY BOŞ”

7 yıldır emek vermelerine, Mersin futbolunu bir araya toplayıp, sporun ve futbolun içinde siyasetin olmaması gerektiği söylemelerine rağmen şampiyonluklarının gölgede bırakılıp şehrin ikiye bölünmesinin ve Mersin futbolunun kaybettirmesinin istifa gerekçelerinde etkili olduğunu vurgulayan Saltık, “Demek ki bizim burada yapmış olduğumuz her şey boş. Şampiyon oluyoruz ama şampiyonluğumuzu kutlayamıyoruz, kutuplaştırılıyoruz. Ötekileştiriliyoruz. Burada mesele Bakan Bey değil. Sahadaki herhangi bir vatandaşa herhangi bir vekile bu yapılsa idi yine aynı tepkiyi verecektik. Orada siyasetçiler oy için aşağı inmedi. Derdimiz MİY’in şampiyonluğunu kutlamak ve tebrik etmekti. Kimseden bir oy talebinde bulunmadık. Kimseye oyunuzu buraya verin demedik. Siyasi bir argüman kullanmadık” dedi.

 

“BU MİY’E YAPILAN BİR OPERASYONDUR”

MİY’e operasyon yapıldığını iddia eden Saltık, “Amacımız kitleyi Mersin futbolunu ileriye taşımaktı.

Bunun için bütün siyasi partilere, valimize, belediye başkanlarımıza, STK’lara gidiyoruz. 11 ay emek harcıyorum. 5 dakikalık zevk ve egoları için kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Bölmeye, ötekileştirmeye, birini alkışlatıp diğerini yuhalatmaya kimsenin hakkı yok. Ya hepsini yuhalayacaksınız yada hepsini alkışlayacaksınız. Bu bilinçli yapılan bir operasyon. Takım zarar gördü. Benim şevkim kırıldı. Emek sarf ediyorum para harcıyorum. Gidiyorum 3 kuruşluk insanların kapısında saatlerce bekliyorum. Kendi işim için kendi hayatım için değil sadece İdman Yurdu için yapıyorum. Ailemden, paramdan, sağlığımdan oldum. Bu şehre, bu şehir için yapmış olduğumuz emeklere değmiyor. Bizimkisi neresinden dönerseniz kar hesabı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“TALİPLİ BEKLİYORUZ”

Kulübün A.Ş olduğu ve istifası durumunda nasıl bir yol izleneceği yönündeki soruya Saltık, ““Talipli biri çıktığı zaman hisseleri devredeceğiz. Bu kadar basit. Yeni başkan o olacak. Şu ana kadar bir talipli yok.  Kongreye gerek yok. Bizim kongrelik bir durumumuz söz konusu değil. Talipli birinin çıkmasını bekliyoruz. Valimiz ya da Belediye başkanımız birine söyler ve bu konuda bir endişemiz yoksa bu takımı maddi anlamda doğru noktalara taşıyacak biri olursa devredeceğiz. Çıkmazsa takımı ligden çekebilirim” şeklinde konuştu.

Şampiyonluk kutlaması yapıp yapmamaları konusunun belirsiz olduğunu anlatan Saltık, istifa için siyasi bir baskı görmediğini kararı hür iradeleri ile aldıklarını söyledi.

 

EMNİYETE BARİYER TEPKİSİ

Saltık, son dakikalarda bariyerleri açmayan Emniyet görevlilerinin yaptığının yanlış olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Şampiyonluğa giden bir takımın taraftarı ile bütünleşememesi, çift kat bariyer çekilmesi akla hayale sığacak bir durum değil. 5-1’lik net bir galibiyet var. Takım yeniyor. Mağlubiyet olsa, kıran kırana geçen bir maç olsa anlarım. Tedbir alınır. Maçta farklı yendiğimiz belli. Son dakikalarda bariyerleri aç. Taraftarla oyuncular bütünleşsin ki tepkilerle karşı karşıya gelmeyelim. Deplasman takımı mı şehrimizin takımımıyız bilemiyoruz.”