Sınav heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

Sınav heyecanı

Mersin’de yarın 13 ilçede 32 bin 227 öğrencinin Lise Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’na gireceğini duyuran İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Emeklerinin karşılığını almaları temennisiyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Sınav heyecanı


4 Haziran Pazar günü, tüm yurtta Lise Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’na girecek öğrencileri sınav heyecanı sardı. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “4 Haziran Pazar günü tüm yurtla birlikte ilimizde de LGS sınavını gerçekleştireceğiz. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili birimlerimizle, tam kadro sınav hazırlıklarımızı tamamladık. İlimiz genelinde 13 ilçemizde toplam 376 okulumuzda, 2 bin 109 salonda, 32 bin 227 öğrencimiz LGS sınavına girecektir. Sınava, 328 öğrencimiz tek kişilik salonda, 6 öğrencimiz ise evde katılacaktır” dedi.

 

“SINAV SAATLERİNDE OKULLARIMIZIN YAKINLARINDA SESSİZLİĞİ SAĞLAYALIM”

 

Sınavla ilgili öğrenciler ve Mersinlilere seslenen Koca, “Evlatlarımızın sınav binalarına en geç saat 9.00'da ulaşmaları ve yanlarında mutlaka sınava giriş belgeleri ile kimlik kartlarının bulunması gerektiğini önemle hatırlatmak isterim. Sınav organizasyonunda ve uygulanmasında görev alan tüm meslektaşlarıma ve süreçte evlatlarını yalnız bırakmayan tüm velilerimize yürekten teşekkür ediyor, emeklerinin karşılığını almaları temennisiyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Değerli vatandaşlar, sizlerden ricamız, sınav saatlerinde özellikle okullarımızın yakınlarında sessizliğin sağlanmasıdır. Duyarlılığınız için eğitim camiası olarak sizlere de şimdiden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

----kutu----

 

Sınava yönelik hazırlıklar tamamlandı

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yarın gerçekleştirilecek olan LGS Sınavına yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Lise Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı değerlendirme toplantısı yapıldı. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlükleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Baykal Başdemir ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş'ın katıldığı toplantıda, iller bazında LGS sınavına yönelik hazırlık çalışmaları değerlendirilerek tüm illerin sınava yönelik hazırlıklarının eksiksiz olduğu ifade edildi. (Haber Merkezi)