Kumul alan üzerine taş tabaka örtüyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Kumul alan üzerine taş tabaka örtüyorlar

Aydıncık Belediyesinin İncekum Plajındaki düzenleme çalışmaları çevrecilerin tepkisini çekti

Kumul alan üzerine taş tabaka örtüyorlar


İLKAY ADALIOĞLU

 

Aydıncık Belediyesinin, deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanlarından biri olan İncekum plajına iş makineleriyle girmesi, kumul alan üzerine kırma taştan tabaka oluşturması ve taş duvar örmesi çevrecilerin tepkisini çekti.

AKP’li Aydıncık Belediyesi, Türkiye’nin en iyi plajları arasında gösterilen İncekum’da çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı.

İncekum, deniz kaplumbağalarının üreme alanları açısından da önem taşıyor. Belediyenin burada kumul alan üzerine kırma taştan tabaka oluşturması ve taş duvar örmesi, sahile iş makineleriyle girmesi ve sahilde adeta bir şantiye kurması çevrecilerin tepkisini çekti.

Anamur Çevre Platformunun sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Caretta carettaların yuvalama alanında iş makinalarıyla, bu kez de İncekum Plajı’nda kıyı kenar çizgisinin içinde, Aydıncık Belediyesi tarafından kumsal tahribatı yaratılıyor.

Hem de uluslararası sözleşmelerle korunan, yok olma tehlikesi altındaki deniz kaplumbağalarının yuvalama döneminde. 

Yazık ediliyor memleketin doğasına, insanına, yabani canlısına.  Nedir bu hırs, bu gözü dönmüşlük böyle?  Doğanın uyarılarından bile ders almayan insan türü, bugünün konforu uğruna kendi sonunu hazırlayanları seyredip alkışlıyor.”