14 milyonluk vergi borcuna karşılık <br> belediyeye ait taşınmazlar devredilecek | Güney Gazetesi Mersin

14 milyonluk vergi borcuna karşılık
belediyeye ait taşınmazlar devredilecek

Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısında belediyenin 14 milyon liralık vadesi geçmiş borcuna karşılık mülkiyeti belediyeye ait ya da hissedarı olduğu taşınmazların rayiç bedel üzerinden Maliye Bakanlığına devri ile ilgili teklif görüşüldü.

14 milyonluk vergi borcuna karşılık <br> belediyeye ait taşınmazlar devredilecek


ELVAN KONUK

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, devredilecek olan taşınmazların üzerinde sağlık ocağı, okul veya camiler gibi yapılar olduğunu ve tasarruf sağlanması için böyle bir teklifi gündeme getirdiklerini söyledi. EMEP’li Meclis Üyesi Halil Kara ise devredilmesi düşünülen 3 tane metrekaresi büyük parselin üzerinde hiçbir bina olmadığını ve bu alanları neden devredilecek alanlar içine aldıklarını sordu.

 

Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısı Başkan M. Mustafa Gültak, yönetiminde gerçekleştirildi. Görüşülen gündem maddelerinden biri “Mülkiyeti belediyeye ait veya belediyenin hissedar olduğu, başka kurumlarca kullanılan ve belediyemiz hizmetlerinde ihtiyaç duyulmayan taşınmazların, Belediyenin vergi borcuna karşılık, yetkili kurumlarca belirlenecek rayiç bedel üzerinden Maliye Bakanlığına devri ile ilgili teklifin görüşülmesi” oldu.

 

LİSTENİN İÇİNDE 3 ADET METREKARESİ YÜKSEK PARSEL OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

 

Belediye tarafından yapılan açıklamada söz konusu taşınmazların üzerinde yapılar olduğu ve bu binaların belediye hizmetlerinde kullanılmadığı belirtildi. Vadesi geçmiş borçların miktarını soran EMEP’li Meclis Üyesi Halil Kara, “Listede 3 tane büyük parselin içinde herhangi bir bina görünmüyor. Bu parsellerin metrekaresi de yüksek. İçinde bina olan parseller değerlendirilebilir ama bina olmayan parselleri neden bu listeye aldık” ifadelerini kullandı.

Oylama ile komisyonlara sevk edilen gündem maddesi ile ilgili, devredilecek tüm alanlarda bina olduğu ifade edildi. Alanların yalnızca vadesi geçmiş borçları kapatmak için yapılandırılmış veya vadesi gelmemiş vergi borçlarını kapsamadığı dile getirildi.