“Minik ARF’ler Doğada matematiği sevdirecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Minik ARF’ler Doğada matematiği sevdirecek”

Mersin Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Minik ARF’ler Doğada projesinin açılısı gerçekleştirildi.  İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, proje sayesinde matematiğin daha eğlenceli ve ilgi çekici hale geleceğini söyledi.

“Minik ARF’ler Doğada matematiği sevdirecek”


Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan ve TÜBİTAK 4004 Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında desteklenen "Minik ARF'ler Doğada" projesi açılış töreni, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mezitli İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç’ın katılımlarıyla Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

 

 

 

 

Projenin açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "TÜBİTAK 4004 Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında okul öncesi öğrencilerimizin matematik ve doğa ile ilgili becerilerini geliştirmek ve matematiği doğayla bütünleşmek amacıyla gerçekleştirilecek 'Minik Arf'ler Doğada' projesi eğitimin niteliği açısından son derece önemlidir. Projenin hedefleri arasında öğrencilerimizin matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek, doğayı keşfetmelerine ve doğayla etkileşimlerine yardımcı olmak, araştırma yapma, veri toplama ve analiz etme becerilerinin geliştirilmesi, matematiği daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek gibi önemli amaçlar yer almaktadır. Bu anlamda bu kıymetli projede emeği geçen tüm meslektaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, minik yavrularımızın eğlenceli ve verimli bir süreç geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

5-9 Haziran tarihleri arasında Ayşe Ecevit Masal Evi, Erdemli Doğa ve Fen Okulu, Mersin Bilim Köyü, Serpil Orman Okulu ve Kazanlı Sahilinde yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek olan projeye 4 merkez ilçeden 25 okul öncesi öğrencinin katılacağı bildirildi. (Haber Merkezi)