Yenişehir Belediye Meclisi toplandı | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir Belediye Meclisi toplandı

Yenişehir Belediyesi’nin haziran ayı birinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisine oy veren Yenişehirlilere teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, seçim sonucunun ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Yenişehir Belediye Meclisi toplandı


 

MAYSA DERYAYEVA

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir halkının siyasi görüş farklılığı da olsa, mezhebi ne olursa olsun bu farklılıkların hiçbiri onların birer insan, Yenişehirli olma özelliğini ortadan kaldırmaz. Karşılıklı ilişki, iletişim ve dayanışmayla yaşamımıza devam edeceğiz. Daha çağdaş daha yaşanabilir bir Yenişehir için hepimiz mücadele etme noktasında davranacağız. Oy verme sorumluluğumuz yerine getirerek demokratik sürece katkı veren bütün vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2020 yılında hayata geçirilen Yenişehir Hak Kart uygulamasından toplam 2977 dar gelirli ailenin yaralandığını ifade eden Özyiğit, “Yenişehir Halk Kart Mayıs ayı tutarları kart sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. 2020 yılında hayat geçirdiğimiz Yenişehir Halk Kart ile bugüne kadar 2977 dar gelirli aileye toplamda 5 milyon 511 bin 800 TL’lik nakdi desteği sağladık” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne değinen Özyiğit, “Bizde yaptığımız uygulamalarla belki de Türkiye’de en özel uygulamaları yapan belediye ve meclis olarak kendimiz görebiliriz. Yenişehir’e değer katmaya, gelecek nesillere bırakırken de yaşanabilir bir kent olarak bırakma hedefimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şu anda Yenişehir Belediyesi olarak çevre bilincini arttırma ve çevresel sürdürebilirlik konularında farkındalık yaratma amacıyla bir dizi etkinliğimiz söz konusu, etkinlik kapsamında çevre ve deniz temizliği yapılacak, çocuklar için çevre temalı oyunlar, atölye çalışmaları, sergiler ve bilgilendirme standaları olacak” şeklinde konuştu.