Mecliste ‘hainlik’ polemiği | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste ‘hainlik’ polemiği

AKP’li Meclis Üyesi ve Başkan Bozdoğan arasında sular durulmuyor

Mecliste ‘hainlik’ polemiği


ELVAN KONUK

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşiminde “arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi” evrağı mahkeme kararına rağmen yeniden meclis üyelerince ret edilmişti.  Meclis toplantısının ardından Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Hainliğin ilk kuralı: hain olmaya karar vermektir, ihanetçi hainleri tek tek; gittiğim her yerde anlatacağım” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı. Meclis toplantısının ikinci birleşiminde Abdurrahman Altınsucu, “size destek vermeyen meclis üyelerini hainlikle suçlamanız doğru değil” dedi. Başkan Bozdoğan ise “Siz hain olarak suçlu musunuz? Buradaki hiçbir meclis üyesi ben hainim diye suçlama getirmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşiminde “arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi” ile ilgili maddeler oy çokluğuyla reddedilmişti.  Toplantının ardından Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, belediyenin web sitesinde bir haber yayınlayarak, “Hainliğin ilk kuralı: hain olmaya karar vermektir. Bunun sonu ve ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, ihanetçi hainleri tek tek; gittiğim her yerde anlatacağım. Hepsiyle bir bir hesaplaşacağım. Aşağılık pazarlıklarla altımızı oymaya çalışanların, koltuk pazarlıkları sebebiyle bu kentin geleceğiyle oynayanların ipliğini pazara ben çıkaracağım. Halkımızla ve bizimle beraber olanlarla tertemiz bir yolda yürümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

“’EVET’ OYU VERMEYENLERİ HAİNLİKLE SUÇLUYORSUNUZ”

 

Tarsus Belediye Meclisi ikinci birleşiminde ‘Hainlik’ polemiği gündeme geldi.

AKP’li Meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, Bozdoğan’ın paylaşımlarını eleştirdi. Altınsucu, “Buradaki meclis üyelerini Tarsus kamuoyu seçmiştir. Tüm meclis üyeleri özgür iradeleriyle kararlarını verebilirler. Ama buradaki meclis üyelerinin vermiş olduğu kararlardan dolayı hainlikle suçlanmaları, itham edilmeleri doğru değil. Paylaşımınız gayet açık, size destek vermeyen ya da sizin getirdiğiniz gündem maddelerine ‘evet’ oyu vermeyenlere hain dediğiniz sonucu çıkıyor. Bu tarz paylaşımların doğru olmadığını, Tarsus Belediyesi’nin sayfasından böyle bir paylaşım yapılmasının hem meclis üyeleri açısından hem Tarsus açısından doğru olmadığını ve bu tarz paylaşımlar yapılmamasını özellikle rica ediyoruz” dedi.

 

“BİZ GAYET NETİZ, GİZLİ GİZLİ VİDEO ÇEKMİYORUZ”

 

Paylaşımıyla kimseyi suçlamadıklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Kim suçladı. Siz hain olarak suçlu musunuz? Buradaki hiçbir meclis üyesi ben hainim diye suçlama getirmiyor. Sizler bir hukukçusunuz. Eğer adli bir olay varsa her zaman yaptığımız gibi, buyurur gider Adliyeye başvurunuzu yaparsınız. Böyle bir suçlama yapılıyor dersiniz” diye konuştu.

Altınsucu’nun Tarsus belediyesini suçlayıcı videolarına atıfta bulunan Bozdoğan,  “Ama biz şunu yapmıyoruz. Gizli gizli video çekmiyoruz. Belimize silah takıp düğün salonlarına gidip ‘gel şu depoyu açtırın’ demiyoruz. Biz çok net insanız. Bizler video çekimlerini sağda solda gizli olarak belden aşağı, belden yukarı yapmıyoruz. Söylediğimiz çok nettir. Yasal olarak birine bir hakaret içeren unsur varsa, yanlış varsa Adliye burada. Başvurunuzu yaparsınız, bizler de gideriz ifademizi veririz, bağımsız yargı.

Bağımsız yargıda her şey olur. Bazen her ne kadar Anneler Günü’nde pankartlar indirilse de ve yollarda boy boy seçime giren insanların resimleri olduğunu hakime hanımlar görse de, bilse de, duyurulsa da, herhangi bir şey yapılmasa da Türkiye Cumhuriyeti’nde yargı bağımsızdır. Biz de öyle kabul ederiz. Sizler de bir hukukçusunuz. Bir hukukçu olarak da adliyeye başvurunuzu yaparsınız” şeklinde konuştu.