Trafik denetimleri arttırılacak | Güney Gazetesi Mersin

Trafik denetimleri arttırılacak

Aydıncıklılar trafik sorunu ile ilgili taleplerini Aydıncık Kaymakamlığı’na iletti

Trafik denetimleri arttırılacak


ELVAN KONUK 

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), Aydıncık D-400 karayolunda meydana gelen trafik kazaları ile Aydıncık Kent Konseyi Trafik Güvenliği Çalışma Grubu oluşturdu. Trafikle ilgili taleplerini Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ı ziyaret eden AGİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, “Kaymakamımız Karayolları teşkilatı başta olmak üzere devletin ilgili birimlerinin bu konuya hassasiyet gösterdiğini, kısa sürede bazı önlemlerin hayata geçirileceğini ifade etti” dedi.

Aydıncık D-400 karayolunda ve kent içinde meydana gelen kazalarla ilgili önlem alınmasını isteyen AGİKDER konuyu defalarca yetkili kurumlara iletmişti.

AGİKDER Başkanı Mustafa Şimşek, Aydıncık Kent Konseyi Başkanı ve Trafik Güvenliği Çalışma Grubu üyeleriyle birlikte Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ı makamında ziyaret etti. Şimşek, Aydıncık’ın trafik sorunları ile ilgili Kaymakam Kılıçaslan’a bilgi verildiğini söyledi.

Şimşek, “Kaymakamımız, karayolları teşkilatı başta olmak üzere devletin ilgili birimlerinin bu konuya hassasiyet gösterdiğini, kısa sürede bazı önlemlerin hayata geçirileceğini, ancak trafik kazalarının çok önemli bir kısmının kendi hemşerilerimizin trafik kurallarına uymamasından ya da alkollü iken araç kullanılması nedeniyle gerçekleştiği bilgisini vermiş, bu vesileyle kurallara uyum çağrısı da yapmıştır.  Ayrıca, trafik denetimlerinin de çok daha sıkı şekilde yürütüleceğini de ifade etmiştir” dedi.

 

TRAFİK GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Aydıncık Kent merkezinde, can kayıpları olan trafik kazalarının çok fazla yaşanmaya başladığını söyleyen AGİKDER Başkanı Mustafa Şimşek, Trafik Güvenliği Çalışma Grubu oluşturulduğunu belirtti.

AGİKDER öncülüğünde ilçe merkezi muhtarları ve trafik kazası mağdur aile temsilcileriyle birlikte Aydıncık Kent Konseyi Trafik Güvenliği Çalışma Grubu oluşturuldu. AGİKDER Başkanı Mustafa Şimşek, “AGİKDER olarak kurulduğumuz günden bu yana önlem alınması yönünde birçok girişimimiz olmuş ancak yeterli etkiyi yaratamamıştık. Bu aşamada, sorunu yaşayan tüm kesimleri kapsayacak şekilde çalışma yapılarak güç birliği oluşturulmasının daha etkili olacağı ortadadır. Bu nedenle, AGİKDER öncülüğünde İlçe Merkezi Muhtarları ve trafik kazası mağdur aile temsilcileriyle birlikte Aydıncık Kent Konseyi Trafik Güvenliği Çalışma Grubu oluşturulmasına karar verilmiştir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”

 

Şimşek, çalışma grubu ile ilgili şunları söyledi:

“Bu süreçte desteklerini esirgemeyen siyasi parti Aydıncık İlçe temsilcileri başta olmak üzere muhtarlarımıza, dernek ve oda yöneticileri ile trafik kazası mağdur aile temsilcilerine çok teşekkür ederiz. Kuruluş dilekçesinde imzası olmayan ancak desteklerini ifade eden diğer Kent Konseyi temsilcilerinin de katılımı ile çalışmalarımız büyüyerek devam edecektir.

Çok kısa süre içerisinde trafik güvenliğine ilişkin talepleri tasnif ederek yol haritasını belirleyecek olan Çalışma Grubuna başarılar dileriz. Kentimize hayırlı olsun.”