“Can Atalay’a Özgürlük” | Güney Gazetesi Mersin

“Can Atalay’a Özgürlük”

Gezi Davası nedeniyle tutuklu olan Can Atalay, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem milletvekili seçiminde TİP Hatay Milletvekili seçildi ancak hakkında tahliye kararı henüz verilmedi. Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi ve Demokrat Avukat Grubu Can Atalay’ın serbest bırakılması çağrısı yönünde eylem yaptı. Avukatlar adına açıklama yapan Av. Ahmet Paket, “Her türlü hukuka aykırı uygulama açıkça halk iradesinin gasp edilmesidir” dedi.

“Can Atalay’a Özgürlük”


MAYSA DERYAYEVA

Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde avukatlar, “Can Atalay’a özgürlük” yazılı pankart açtı.

Can Atalay’ın tahliye edilmesi gerektiğini ifade eden Av. Ahmet Paket, “Seçilme yeterliliği bulunan, milletvekili olarak seçilen ve mazbatasını alan bir milletvekilinin, seçimin üzerinden yirmi beş gün geçmiş olmasına rağmen hala tahliye edilmemiş olması kabul edilemez. Her türlü hukuka aykırı uygulamayı “milli irade” bohçasına sokarak kendince meşruiyet zemini yaratan siyasi iktidarın, “milli iradenin” temeli olarak gördüğü seçim sandığına ve o sandıktan çıkan iradeye saygı duymaması; açıkça halk iradesinin gasp edilmesi, Hatay halkının iradesinin yok sayılmasıdır” şeklinde konuştu.

Paket, Anayasanın 83. Maddesine göre ,seçimden önce ve sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili, Meclis kararı olmadan tutulmayacağını, sorgulanmayacağını ve yargılanmayacağını hatırlatarak, “Halihazırda milletvekili olarak seçilmiş olan Can Atalay, seçmenlerinin iradesini parlamentoda temsil etmek, yasama faaliyeti içerisinde yer almak ve deprem bölgesinde olan Hatay için çalışmalarına başlamak üzere derhal serbest bırakılmalıdır“ dedi.