İHD Mobbing Açıklaması | Güney Gazetesi Mersin

İHD Mobbing Açıklaması

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, DİSK Genel-İş üyesi bazı işçilerin kendilerine yaptığı başvuruları değerlendirdi ve sonucu kamuoyuna paylaştı.

İHD Mobbing Açıklaması


İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, Yenişehir Belediye Başkanı ile iki gün sonra görüştüklerini ancak Disk Genel İş’in kendilerine bir türlü randevu vermediğini, daha sonra DİSK Genel Merkezine yazdıklarını, DİSK Genel Merkezinde İHD Genel merkezi cevap verdiğini ancak iddialara açıklık getirmediğini söyledi.

Demir, “Başvuruya konu olan olaylara ilişkin Genel İş Mersin Şube Başkanı ve Yönetimle görüşme isteğimiz geri çevrilmeseydi, gerekli görüşmeler yapılsaydı, ilgili kişiler arasında konu belki de çözülebilir ve daha sonra yaşanacak olaylar önlenebilirdi. Örneğin 1 Mayıs günü iki kadın işçinin Genel İş’i protesto etmesi sonucu Genel İş önlüğü giymiş kişiler tarafından şiddete maruz kalmazdı. Şiddettin hiçbir gerekçesinin olamayacağını söylüyor ve kadına yönelik bu şiddeti kınadığımızı özellikle ifade etmek istiyoruz. Şubemize başvuruda bulunan ve bununla ilgili aktardığımız bilgiler, DİSK Genel İş Genel Merkez’ince gözetilmediği ve hatta ‘’şiddet,  mobbing ve ihlal’’e uğrayan sendika üyelerinin iddialarının araştırılması yerine suçlanması;  Şube Eş Başkanımız ve Yönetimimizin, olayda ‘’taraf’’ olarak ifade edilmesi, DİSK Genel İş gibi emek alanında hak ve demokrasi temelli çalıştığını düşündüğümüz bir sendika açısından talihsizliktir” dedi. (Haber Merkezi)