Kır Çiçeklerinden büyük başarı | Güney Gazetesi Mersin

Kır Çiçeklerinden büyük başarı

Kır Çiçeklerinden büyük başarı


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi ile spora başlayan Kocavilayet Ortaokulu öğrencileri Bursa’da yapılan Atletizm Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Birinciliği Yarışmaları’nda Türkiye 2. si, 5x80 metre bayrak takımı ise şampiyon oldu.

Atletizm Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Birinciliği yarışmaları 06-07 Haziran tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirildi. Şampiyonaya Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde 64 okul takımından toplam 600 öğrenci katıldı. Şampiyonada Mersin’i temsil eden Kocavilayet Orta Okulu Türkiye 2.si oldu. Ayrıca 5x80 metre bayrak takımı Türkiye şampiyonluğu elde etti. Hüseyin Güvercin Ortaokulu öğrencisi Eminesu Çelik ise fırlatma topunda 56.07’lik derecesi ile Türkiye birincisi oldu. Mersin şampiyonada 2 yıldır üst üste ilk 4’te yer aldığı için önümüzdeki sene 3 takımla temsil edilmeye hak kazandı.

 

 

Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz, “Çocuklarımız aslında şampiyon olacaktı ancak yaptıkları küçük bir hata nedeniyle 2. lik elde ettiler. Bu çocuklar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri Projesi ile köylerden, ilçelerden getirip sıfırdan alarak yetiştirdiği çocuklar. Öğrenciler burada yatılı kalıyor. Başlarında eğitmenleri, antrenörleri var. Onların el birliği ile gittikleri yarışmalardan iyi bir derece aldılar” dedi.

Antrenörleri Nezir Ergin ve tüm antrenörlerin katkısı ile Mersin’in atletizmde eski günlerine kavuşacağını anlatan Oğuz, destek verenlere teşekkür etti.