Roza’ya ilk ödül İtalya’dan | Güney Gazetesi Mersin

Roza’ya ilk ödül İtalya’dan

Hamit İzol’un kaleminden çıkan Roza kitabının Mustafa Kotan yönetmenliğinde hayata geçirilen filmi olan “Roza”, İtalya’nın Apulia bölgesinde 3-7 Haziran tarihlerinde düzenlenen Ora! Fest Uluslararası Film Festivali’nde ödül aldı. Filmin başrol oyuncularından Fikret Kuşkan, En İyi Aktör ödülüne layık görüldü.

Roza’ya ilk ödül İtalya’dan


Mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa’dan Mersin’e göç eden ailenin dramını ele alan ‘Roza’ filmine ilk ödül İtalya’dan geldi. MTSO Meclis Başkanı ve yazar Hamit İzol’un kitabından uyarlanan “Roza” filmi, Apulia Film Festivalinde En İyi Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Ekonomik sıkıntıların, eğitimsizliğin ve törenin nasıl yıkıcı etkileri olduğunu gözler önüne seren filmde Fikret Kuşkan, Belçim Bilgin ile birlikte Deniz Bolışık, İzzet Yüksek, İrem Sultan Cengiz, Ayça Kuru, Bahar Şahin, Ümit Çırak, Burak Sevinç, Berk Bakioğlu, Hasan Balay rol alıyor.

Çevre, sürdürülebilirlik ve toplumsal adalet gibi konulara dikkat çeken festivalde sinema filmi, kısa film, uzun metrajlı film ve belgesel kategorilerinde ödüller verildi.

Yarışma içi 10 ve yarışma dışı 5 film bulunmakla birlikte seçilen diğer filmler arasında Maryna Er Gorbach’ın Klondike, Cinzia Bomoll’ün La California, Pan Nalin’in The Last Film Show ve Mark Shapiro’nun Downwind filmleri ile 12 uluslararası kısa film yer aldı.

Birçok ünlü yönetmen, aktris ve senaristin jüri üyesi olduğu festivalde Alfre Woodard, Lawrence Bender, Antonia dell’Atte, Alessandro Camon gibi isimler jüri üyeleri arasında yer aldı. (Haber Merkezi)